Actualitate

Peste 125 de copii din mai multe județe vor participa sâmbătă la Cupa „Rotary Club Alba Iulia Civitas Solis la Șah”

În dorința de a promova șahul ca sport al minții și de a-i îndemna pe cei interesați să-l practice de la o vârstă fragedă, Clubul Rotary Alba Iulia Civitas Solis organizează, pentru al doilea an la rând, un eveniment șahistic destinat preșcolarilor și elevilor de clasele I-VIII, la care sunt așteptați să participe șahiști nu doar din Alba, ci și din țară. La competiție s-au înscris deja peste 125 de preșcolari și elevi, din Alba Iulia, Teiuș, Sebeș, Cugir, Aiud sau Mihalț, dar și din Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Deva, Petroșani și Hunedoara.

Competiția va avea loc sâmbătă, 16 mai 2015 și este organizată în parteneriat cu Clubul Municipal de Șah Alba Iulia și Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia, cea care de altfel va găzdui evenimentul.

În premieră, competiția de anul acesta este promovată și de Federația Română de Șah, site-ul acesteia oferind toate informațiile necesare iubitorilor șahului care doresc să participe la evenimentul albaiulian. Mai mult, rezultatele pe care le vor înregistra jucătorii cu rating mai mare de 1001 vor fi recunoscute oficial și vor conta în „zestrea” de puncte pe care fiecare șahist și-o dorește cât mai consistentă.

Competiția are două secțiuni, una pentru concurenți nelegitimați sau legitimați la Federația Română de Șah și având rating 1001, iar alta pentru competitori legitimați, având rating mai mare de 1001. În cadrul fiecărei secțiuni se va concura pe grupe de vârstă, de la preșcolari și până la elevii de clasa a VIII-a. Se vor juca cinci runde în sistem elvețian sau sistem turneu, în funcție de numărul de participanți. Timpul de joc este de 15 minute / partidă (timp de joc pentru fiecare jucător).

Organizatorii vor acorda, pentru fiecare secțiune: trofeu pentru locul întâi, medalii pentru primii trei clasați și diplome pentru toți participanții. Trebuie menționat că organizatorii nu au perceput taxă de participare, din dorința de a facilita accesul la competiție pentru toți iubitorii șahului.

Competiția va începe la orele 10, iar festivitatea de premiere se dorește a fi organizată în jurul orelor 13:30 – 14.00.

Vă așteptăm cu drag!

Alba Iulia, 15 mai 2015

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 mai 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...