Actualitate

Peste 12.000.000 lei, plăți cu titlu de beneficii de asistență socială achitate de AJPIS Alba

În luna august, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Alba a efectuat plăți, cu titlu de beneficii de asistență socială, în sumă de 12.135.384 lei, către peste 100.000 de persoane care au dreptul, potrivit legii, la alocații, indemnizații, subvenții, stimulente și ajutoare. Din analiza comparativă a agenției, nu se înregistrează diferențe semnificative, statistic vorbind, față de aceeași perioadă a anului trecut. În continuare, cei mai mulți beneficiari sunt copiii care primesc alocații lunare de stat, al căror număr este puțin peste 60.000 la nivelul județului, urmați de cele aproximativ 30.000 de persoane care primesc indemnizații de handicap/însoțitori ai persoanelor cu handicap. 5.130 beneficiari și-au încasat ajutoarele sociale, alte 3.733 persoane au beneficiat în luna august a anului curent de alocații pentru susținerea familiei și 3.366 persoane au primit indemnizații pentru creșterea copilului.
În ceea ce privește diferențele față de luna august 2013, trebuie precizat că cele mai semnificative scăderi se înregistrează la capitolul subvenții acordate asociațiilor și fundațiilor, cu 37,34% mai mici față de anul trecut, respectiv la cel privind alocațiile de plasament, sumele achitate în 2014 fiind cu 10,50% mai mici față de luna august 2013. Totodată, creșteri de remarcat s-au înregistrat în privința cuantumului indemnizațiilor pentru persoane infectate cu HIV, mai mare cu 29,41% față de luna august a anului trecut, la plata stimulentelor de inserție, unde sumele acordate în 2014 sunt cu 13,23% mai mari, respectiv la capitolul ajutoare sociale, unde sumele achitate în august 2014 au fost cu 11,12% mai mari față de cele plătite în aceeași perioadă a anului trecut.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “Peste 12.000.000 lei, plăți cu titlu de beneficii de asistență socială achitate de AJPIS Alba”

  1. Oferta locuri de munca noi! Oferta este acum un fenomen, pentru ca tot mai

    multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! Oferim pe loc contract legal si

    dovada platii! Au fost acordate deja primele castiguri! NU e MLM si nici NU e joc

    piramidal! Veti castiga 300 dolari lunar, cu o munca de 3 ore pe zi, ca operator

    online! Pentru detalii mai multe, trimiteti textul ”Info” la adresa de email:valikatana@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...