Actualitate

Peste 10.000 de oameni sunt aşteptaţi azi la Roşia Montană

image (2)Peste 10.000 de oameni din peste 50 de comunități din Apuseni sunt așteptați azi să sărbătorească Ziua Minerului, la Roșia Montană. Cu o tradiție de 2000 de ani în minerit, comunitatea din Roșia Montană sărbătorește și în acest an „Ziua Minerului”, astăzi, 8 septembrie 2013 pe stadionul „Minerul” din localitate. Roșienii așteaptă cu disperare ca meseria tradițională a moților – mineritul să redevină o realitate, așa cum a fost dintotdeauna.

image (1)Programul de Ziua Minerului a început cu o serie de manifestări sportive: Cupa „Sindicatul Viitorul Mineritului” la fotbal , meciuri demonstrative de rugby ale echipelor de fete și băieți ale CS Gold Roşia Montană și demonstraţii de mini-golf pe toată durata evenimentului (stadionul „Minerul” din Roşia Montană).

Sărbătoarea a continuat cu o petrecere în stil mineresc. Pe scenă au urcat: Corul Minerilor, Grupul „Copiii de Aur” din Roşia Montană, Majoretele de la HCC Abrud-instructor Alina Oaida, Cătălina Bichiu, Izabela Sicoe, Ansamblul folcloric „Brădeana” din Sohodol, Georgiana Şuluţiu, Alexandra Vădan și alți artiști talentați din zona Munților Apuseni.

imageInvitații speciali ai evenimentului: Zorica Savu, Ionela Pascu, Maria Butilă și Nelu Şopterean.

Pentru cei care iubesc muzica ușoară, organizatorii au pregătit concerte ale renumitei cântărețe Andreea Bănică și a trupei Proconsul.

Ziua se va încheia cu un foc de artificii.

Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local Roşia Montană în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, compania Roşia Montană Gold Corporation și Sindicatul „Viitorul Mineritului” Roșia Montană.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...