Actualitate, Stiri

Peste 1.100 de metri cubi de material lemnos fără acte de provenienţă, depistaţi la o firmă din apropiere de Cîmpeni

Poliţişti Serviciului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu specialişti ai I.T.R.S.V. Cluj Napoca – I.S.V. Alba, au efectuat un control la o societate comercială cu sediul în localitatea Mihoieşti, ce are ca şi obiect de activitate tăierea şi prelucrarea lemnului. Peste 1.100 de metri cubi de material lemnos au fost comercializaţi de firmă, fără a avea documente legale de provenienţă.

În urma controlului, s-a constatat că în perioada 17.10.2013 – 01.07.2014, reprezentanţii societăţii au emis şi expediat 30 avize de însoţire primare şi secundare, pentru materialul lemnos cu un volum total de 1.149,9 metri cubi material lemnos,   (cherestea de fag, cherestea de stejar, cherestea răşinoase, buştean pentru cherestea dar şi lemn de foc), fără a deţine documente legale de provenienţă.

Poliţiştii au luat măsura confiscării valorice a celor 1.149,9 metri cubi material lemnos iar administratorul societăţii a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, în conformitate cu prevederile art. 19 al.1, lit. a din Legea nr. 171/2010.

În cauză, cercetările sunt continuate, pentru a se stabili dacă în sarcina reprezentatului societăţii pot fi reţinute eventuale fapte de natură penală.

Acţiunea a fost realizată în baza Planului Comun de Acţiune “Scutul Pădurii 2014”, ce are ca scop prevenirea şi combaterii faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea si comercializarea materialelor lemnoase.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...