Actualitate, Evenimente, Stiri

Peste 1.000 de pachete de ţigări de contrabandă, găsite în locuinţa unei femei din Roşia Montană

Mai multe locuinţe din cartierul Dăroia, din Roşia Montană, au fost percheziţionate de poliţiştii din Alba. Cu această ocazie a fost găsită o cantitate impresionantă de ţigări de contrabantă la domiciliul unei femei. De asemenea, au fost identificaţi şi principalii suspecţi în cazul mai multor furturi de materiale de construcţie.

În data de 24.06.2014, intre orele 06.00-12.00, poliţişti de ordine publică, investigații criminale, investigarea fraudelor şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu poliţişti din Abrud şi Cîmpeni şi poliţişti ai secţiilor de poliţie rurală Abrud şi Cîmpeni, au organizat o acţiune în cartierul Dăroia din comuna Roşia Montană, ce a avut drept scop depistarea persoanelor despre care există suspiciunea că sunt implicate în comiterea de infracţiuni precum şi identificarea bunurilor provenite din astfel de fapte.

La acţiune au participat 53 de poliţişti, 3 reprezentanţi ai societăţii furnizoare de energie electrică şi doi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Alba.

În baza unor mandate, poliţiştii au efectuat 19 percheziţii la domiciliile unor persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în comiterea de infracțiuni.

Astfel, la domiciliul lui J.M., o femeie în vârstă de 71 de ani, au fost găsite 21.240 ţigarete şi 7 litri de alcool, provenite din contrabandă.

Ţigările şi alcoolul, în valoare de 11.890 lei, au fost confiscate iar faţă de J.M., a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Legea 86 din 2006.

Poliţiştii au identificat şi 17 persoane despre care există suspiciunea că au comis furturi, la domiciliile mai multora fiind identificate materiale de construcţii provenite din comiterea de infracțiuni.

Astfel, poliţiştii au stabilit că în perioada martie – iunie 2014, cele 17 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 61 de ani, au pătruns fără drept în incinta fostei uzine de preparare „Gura Roşiei” şi au distrus pereţii şi acoperişurile unor clădirii.

Materialele de construcţie rezultate, fie le-au transportat la domicilii fie le-au vândut diferitor persoane. Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate materiale de construcţii, (în general cărămidă), provenite din furturi, în valoare de peste 11.000 lei.

Faţă de 4 dintre cele 17 persoane cercetate, (CCT, de 27 de ani, P.M.A., de 36 de ani, P.L., de 43 de ani şi M.G.S., de 33 de ani), toţi din Dăroia, a fost luată măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 25.06.2014, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată şi arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere şi furt.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 iunie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...