TEATRU ALBA
Sanatate

Persoanele cu handicap din judeţul Alba ar putea face un singur drum dus-întors pentru a primi certificatul de handicap. Vezi explicaţia lui Florin Roman!

Astăzi (31 ianuarie) împreună cu Alin Cucui am prezentat o propunere de proiect de hotărare în CJ Alba prin care reglementăm o situaţie specială, a persoanelor cu handicap. Aproape 18.000 la nivelul judeţului Alba.

În prezent, o persoana cu handicap este obligată să facă trei drumuri dus-întors la Alba Iulia: o dată pentru a depune dosarul, o dată pentru examinare şi încă o dată pentru primirea certificatului de handicap.

Proiectul nostru presupune simplificarea procedurii la un singur drum dus-întors.

În prima etapă propunem ca în zona Munţilor Apuseni toate dosarele să fie strânse la Primăria Câmpeni şi la DSS Abrud, cu cel puţin două săptămâni înainte de expirare. În acest caz se elimină primul drum dus-întors la Alba Iulia pentru bolnav.

Săptămânal, reprezentanţii DGSAPC Alba se vor deplasa la Abrud şi Câmpeni pentru a ridica aceste dosare. Apoi bolnavii sunt chemaţi la Alba Iulia pentru evaluare.

Al treilea drum al petentului dispare, deoarece DGSAPC va depune la Abrud şi Câmpeni certificatele de handicap. Înainte de a le ridica petentul completează şi formularul de obţinere a drepturilor.

Cam asta este pe scurt. Dacă proiectul funcţionează bine el va fi extins la nivelul întregului judeţ.„, a declarat Florin Roman.

Distribuie Acum

1 februarie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...