Actualitate

Persoanele cu handicap din Alba Iulia au pedalat pentru o sănătate mai bună

tpesoane_cu_handicap_bicicleteBeneficiarii Aşezământului social pentru persoane cu handicap „Sf. Meletie” Alba Iulia au participat joi, 20 iunie, la activitatea „Pedalează pentru o sănătate mai bună”.

Persoanele cu handicap s-au plimbat cu bicicletele pe traseul special amenajat din Şanţurile Cetăţii Alba Carolina.

Bicicletele necesare pentru desfăşurarea acestei activităţi au fost puse gratuit la dispoziţia persoanelor cu handicap de către firma S.C. Stromteh SRL.

Prin această activitate am dorit să încurajăm persoanele cu handicap să facă mişcare şi să demonstrăm că activitatea fizică, de intensitate moderată, poate fi extrem de plăcută dacă este practicată în mod constant alături de prieteni, în natură sau în timpul liber a precizat Marcela Ionele, coordonatorul Aşezământului social „Sf. Meletie”.

Activitatea de ieri a fost inclusă în campania „Zilele Filantropiei”, organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în perioada 10 iunie – 10 iulie 2013.

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sf. Meletie” Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008 şi funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Acesta are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap.

În cadrul aşezământului social sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială.

De serviciile centrului beneficiază lunar 40 de persoane cu handicap.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 iunie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...