Actualitate, Evenimente, Stiri

UPDATE: Percheziţii la domiciliile a patru persoane din fosta conducere a UAB. Nicolae Todea a fost dus la audieri

În această dimineaţă, procurorii DNA au efectuat percheziţii la domiciliile a patru persoane din fosta conducere a Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, precum şi la sediul universităţii. Cei patru sunt suspectaţi de comiterea unor fapte de corupţie. Potrivit unor surse, aceştia urmează să fie duşi la sediul DNA pentru audieri.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în perioada 2007-2009, a unor infracțiuni de corupție, de către persoane din fosta conducere a unei instituții de învățământ superior.
În cursul dimineții de 19 iunie 2014, ca urmare a autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții în 4 locații situate în municipiul Alba-Iulia, jud. Alba.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE: Prorectorul economic al Universităţii „1 Decembrie 1918”, prof. univ. dr. Nicolae Todea a fost condus de procurori la sediul DNA pentru audieri. Acesta nu a făcut nicio declaraţie, înainte de a ajunge în faţa anchetatorilor.

Procurorii au ridicat de la sediul UAB calculatoare şi documente.

Din primele informaţii, se pare că ancheta are legătură cu implementarea unor proiecte prin accesarea de fonduri POSDRU.

Daniel Breaz, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia a declarat că: „Procurorii au venit dimineaţă în instituţia noastră, ne-au prezentat un mandat de percheziţie, am luat la cunoştinţă vizavi de acest mandat şi bineînţeles le vom pune la dispoziţie tot ceea ce doresc dânşii. Au câteva birouri din universitate legate de partea de serviciu tehnic al instituţiei noastre. Nu ştiu ce doresc să percheziţioneze acolo, ce îi interesează, dar ne vom suspune mandatului respectiv şi le vom pune la dispoziţie documentele de care au nevoie. Nu ne-au informat ce persoane sunt vizate, ne-au prezentat acel mandat şi mai multe detalii nu pot să vă spun. Sunt chestiuni care nu s-au desfăşurat în mandatul meu, începând din 2012. Cred că sunt lucruri normale, atunci când ai o suspiciune, să vii şi să iei atitudine. (…) Nu cunosc dacă au pus sigilii pe birourile respective. Noi ne vom supune. Dacă doresc să pună sigiliu, vor pune sigiliu, dacă doresc să ia documente, vor lua documente. Noi nu vom împiedica această anchetă.”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...