Actualitate, Stirea Zilei

Percheziţii ale procurorilor DNA Alba Iulia în trei judeţe într-un dosar de corupţie cu fonduri europene

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Alba, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de corupție, comise în perioada 2011-2014.

În cursul zilei de 02 martie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate în municipiul București și în județele: Prahova, Cluj și Brașov, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

La Cluj percheziţiile l-ar viza pe preşedintele Camerei de Comerţ Cluj, Ştefan Dimitriu.
Din primele informații, ancheta vizează derularea unei privind construirea unei stații de epurare a apelor menajere de la Ocna Sibiu și Luncani. În primul caz, licitația a fost anulată de beneficiar după ce a fost câștigată de Napoca SA, pe motiv că proiectul nu corespunde cerințelor proiectului. În al doilea caz, este vorba tot despre o investiție care privește construirea unei stații de epurare, la Luncani, județul Mureș, investiție care a fost finalizată dar nu a fost recepționată, potrivit evz.ro.
Investiția derulată de CJ Brașov și CJ Mureș se ridică la peste 400 de milioane de lei, adică 90 de milioane de euro. Prejudiciul propriu zis este de opt milioane de lei, susțin surse bine informate.
Tot din primele informații procurorii DNA au descins la locuința președintelui CCI Cluj, un apartament de patru camere situat în cartierul Gheorgheni, din Cluj Napoca dar și la fostul birou de la societatea Napoca Construcții, a cărui președinte al Consiliul de Administrație a fost până de în luna ianuarie 2015 când și-a dat demisia. Oficial, acționarul majoritar al SC Napoca SA a anunțat revocarea din funcția de președinte al Consiliului de Administrație, la Adunarea Generală a Acționarilor care a avut loc în februarie 2015. A doua zi după ce a aflat de această intenție, Dimitriu și-a anunțat demisia, potrivit evz.ro.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...