Actualitate, Cultura, Evenimente, Stiri

Pentru al şaselea an la rând în judeţul Alba va avea loc Tabăra Interpreţilor de Folclor

Tabăra de instruire și pregătire a tinerilor intepreți de muzică populară 2014 vine cu o propunere pentru tinerii interpreţi de folclor: 10 elevi talentați din clasele V-XII, pasionați de folclor, vor fi selectați de un juriu profesionist și vor fi susținuți și promovați pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului.

Organizată anul acesta sub tematica „Artistul între tradiție și actualitate”, de către Consiliul Județean Alba, Uniunea Artiștilor Interpreți de Folclor Muzical din România și Asociația Română pentru Cultură, tabăra va reuni în perioada 28-30 august 2014, la Alba Iulia, în jur de 40 de artiști din toată țara.

Participanţii la preselecție vor fi jurizaţi de un juriu profesionist format din membri ai Uniunii Artiștilor de Folclor Muzical din România (UAIFMR), va selecta 10 candidați ce vor fi apoi sprijiniți și promovați de UAIFMR pentru dezvoltarea unei cariere în domeniul folclorului.

Preselecția va avea loc joi, 28 august, începând cu ora 16.00, la galeriile CJ Alba de lângă Poarta a III-a (la parterul Centrului Militar Judeţean Alba).

Un alt eveniment important din cadrul taberei este lansarea albumului „Muzică tradițională din Munții Apuseni. Bazinul Arieșului și Văile Aiud, Geoagiu, Galda”, în intepretarea Ansamblului Icoane din Cluj, condus de maestrul Ioan Bocșa (originar din judeţul Alba). Lansarea va avea loc vineri, 29 august, de la ora 16.30, la Sala Unirii.

Tabăra de Interpreților de Folclor va prefața și un alt eveniment deosebit ce are loc la Alba Iulia în acest week-end – spectacolul folcloric „Suflet de român” ce se va desfășura în Piața Cetății vineri, 29 august, începând cu ora 19.00.

Înaintea acestui spectacol, participanții la Tabără vor defila prin Cetate invitând publicul să îmbrace cămașa populară, ia tradițională sau chiar întreg costumul tradițional, în cadrul unei acțiuni intitulate „Fii popular!”, ce are ca scop conștientizarea publicului asupra importanței păstrării tradițiilor strămoșești și a folclorului autentic.

Organizată pe baza unui proiect cultural inițiat de CUNOSCUTUL interpret Ionuț Fulea, Tabăra Interpreților de Folclor reprezintă un eveniment din galeria acțiunilor CJ Alba de promovare a obiceiurilor şi tradiţiilor autentice din județul Alba.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...