Actualitate, Stiri mondene

Pelerinaj la Mănăstiri din Eparhia de Alba Iulia pentru persoanele cu dizabilităţi din judeţul Alba. Comunicat.

Peste 40 de persoane cu handicap din judeţul Alba au întreprins zilele trecute un pelerinaj la mai multe Mănăstiri din Eparhia de Alba Iulia. Pelerinajul a fost organizat de Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia şi la el au luat parte beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul aşezământului dar şi membrii ai comunităţii persoanelor cu deficienţe de auz şi vorbire „Sfântul Meletie” din judeţul Alba. Pelerinii au vizitat Mănăstirile Sighișoara, Recea şi Răzoare din judeţul Mureş şi Mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba.

Am poposit împreună cu beneficiarii noştri la câteva mănăstiri din cuprinsul Eparhiei de Alba Iulia pentru a ne închina şi reculege în rugăciune împreună cu obştea monahală. Stareţii şi stareţele acestor mănăstiri le-au adresat cuvinte de îmbărbătare şi încurajare pentru a trece mai uşor peste încercările vieţii şi peste neputinţele fiecăruia. Le mulţumim pentru bunătatea cu care ne-au primit, pentru cuvintele deosebite pe care ni le-au adresat şi pentru rugăciunile înălţate. Acest pelerinaj ne-a întărit sufleteşte” a precizat Marcela Weber, coordonatorul Aşezământului social „Sfântul Meletie”.

Aşezământul social pentru persoane cu handicap „Sfântul Meletie” Alba Iulia a fost înfiinţat în anul 2008 şi are ca scop creşterea şanselor de integrare socială şi profesională a persoanelor cu handicap. În cadrul aşezământului sunt oferite gratuit servicii de orientare profesională, recuperare – ergoterapie şi kinetoterapie, socializare, consiliere psihologică, asistenţă şi consiliere socială pentru aproximativ 50 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani. Acesta funcţionează în cadrul Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Serviciul Public de Asistenţă Socială Alba Iulia şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.

Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 octombrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...