Actualitate, Politica, Stiri

Pe Valea Sebeşului şi la Cugir sunt probleme uriaşe cu semnalul de internet şi telefonie

Deputatul liberal de Alba Dan Simedru s-a adresat ministrului Sorin Mihai Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională, printr-o întrebare oficială, adresată în cadrul parlamentar.

Simedru solicită luarea unor măsuri pentru restabilirea serviciilor de comunicație pe Valea Sebeșului și pe Valea Cugirului.

Iată textul scrisorii:

„Stimate domnule ministru,

Doresc să vă aduc în atenție situația critică de pe Valea Sebeșului și a Cugirului ca urmare a lipsei serviciilor de comunicație în zonă – telefon, internet. Comunitățile din zonă sunt grav afectate de lipsa acestor servicii, și mă refer aici la locuitorii din arealul Șugag, Cugir, Tău-Bistra, Oașa, Luncile Prigoanei și Poarta Raiului.

În zonele menționate, în urmă cu 6 luni funcționa la parametri reduși rețeaua ROMTELECOM prin radio, dar din motive necunoscute și fără nici o explicație din partea factorilor responsabili a fost desființată și această rețea de comunicații. În aceste condiții, comunitățile respective sunt izolate și le este afectată activitatea zilnică, impactul negativ fiind cu atât mai mare cu cât în zonă există două amenajări hidrotehnice la Oașa și Gâlceag, precum și dezvoltările de capacități turistice de la Tău-Bistra și Poarta Raiului.

De la preluarea de către Telekom a operatorului Romtelecom se poate observa tendința noului furnizor de servicii de comunicații de a renunța la sistemul de telefonie prin unde radio, fără a fi oferită în schimb o alternativă locuitorilor acestor zone.

Situația este cu atât mai complicată cu cât în aceste zone nici semnalul GSM nu este unul la parametri optimi, fapt ce conduce inevitabil la condamnarea acestor comunități la izolare și la regres economic, potențialul turistic al zonei fiind serios compromis.

Având în vedere cele expuse mai sus, consider domnule ministru că implicarea dumneavoastră în rezolvarea acestei probleme se impune de urgență și de aceea, vă rog, să precizați ce măsuri concrete veți dispune pentru restabilirea serviciilor de comunicații în zonă, precum și dacă aveți în vedere demararea verificării modului în care Telekom își respectă obligaţiile impuse operatorilor prin licenţe?

Dan Simedru, deputat PNL de Alba”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...