Actualitate, Stirea Zilei

Pe 25 aprilie Principele Nicolae vine cu bicicleta la Alba Iulia pentru a promova cărţile copilăriei

Principele Nicolae al României va traversa România cu bicicleta: principele Nicolae va pedala peste 1.000 de kilometri alături de campionul național la ciclism, Alex Ciocan, în beneficiul proiectelor inițiate de Asociația Curtea Veche pentru promovarea lecturii la nivel național. Toate fondurile strânse vor fi direcționate în scop caritabil și oricine dorește să susțină inițiativa poate contribui cu o donație, se arată pe site-ul Editurii Curtea Veche, partener în această acţiune.

Turul ciclist caritabil „Cărțile copilăriei pe bicicletă” se va desfășura în perioada 23 aprilie – 3 mai și va traversa 13 județe parcurse în 9 zile, din nordul ţării, de la Sighetu Marmației, până la malul Mării Negre, în Constanța.

„53,3% dintre români au probleme de alfabetizare și, prin urmare, scopul „Cărțile copilăriei pe bicicletă” este să obținem susținerea necesară pentru a putea implementa proiectul la nivel național. Educația este o investiție în viitor, iar prin intermediul donațiilor și a cluburilor de lectură dorim să reducem procentul copiilor cu probleme de alfabetizare din România, oferindu-le șansa pe care fiecare dintre ei o merită”, declară ASR Principele Nicolae al României.

Toți cei care doresc să pedaleze alături de Alteța Sa Regală sunt invitați să liciteze pentru locurile disponibile în pluton sau să se alăture gratuit la evenimentele de întâmpinare care vor avea loc în orașele: Sighetu Marmației, Dej, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Sibiu, Brașov, Sinaia, București, Călărași, Constanța.

Cei care nu practică acest sport și doresc să se implice, pot accesa profilurile de fundraising ale bicicliștilor și susține cauza cu o donație online. Fiecare sumă donată ajută la integrarea copiilor din mediul rural în programul național de lectură „Cărțile copilăriei”, prin care Asociația Curtea Veche realizează donații de carte și creează cluburi de lectură în comunități din medii defavorizate – spun reprezentanţii Editurii Curtea Veche. (I.B.)

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...