Actualitate, Casa si Gradina

Pavajul o soluție modernă și de gust pentru un spațiu de vis

foto4Când vine vorba de pavele, pavaje, dale şi alei trebuie să inspectăm piaţa de profil cu atenţie pentru a fi siguri că facem alegerea ideală.

În momentul în care ne dorim să alegem cele mai bune pavele pentru casa noastră trebuie să fim atenţi la ce anume găsim pe piaţă şi ce cumpărăm.

Unul din marele avantaje pe care pavajul îl reprezintă este că aceste dale, pavele sau rigole nu se vor deteriora nu vom fi nevoiţi să scoatem plăcile cu trecerea timpului.

Suprafaţă care a fost pavată poate fi reparată uşor şi fără a lăsa urme.

Trebuie să înţelegem că nu toate pavelele sunt la fel.

Există nenumărate opţiuni pe piaţa din acest motiv trebuie să facem o alegere care să se potrivească cu cerinţele noastre.

Aceste pavaje trebuie să fie adaptate la o anumită greutate, mediul înconjurător, soliditate şi chiar uzură.

Totodată nu putem ignora culorile sau formele oferite de producător pavaje.

Există nenumărate opţiuni pe piaţa astfel încât fiecare dintre noi vom avea de unde alege!

Etapele montării pavajelor

1. Tasarea pământului;

2. Realizarea şi compactarea stratului portant inferior şi superior:

a. stratul inferior: pe pământul compactat, se împrăştie un strat de piatră spartă de granulaţie 0-63 mm. Grosimea stratului variază în funcţie de traficul prevăzut; – se compactează stratul inferior;

b. stratul superior: peste stratul inferior compactat, se toarnă un strat de piatră spartă sau balast cu granulaţie de 0-16 mm;

3. Nivelarea patului de split: pe stratul portant superior compactat, se toarnă un pat de nisip afânat, de granulaţie 2-4, cu o grosime de 4-6 cm. Se nivelează stratul de nisip cu ajutorul unui dreptar din aluminiu;

4. Montarea dalelor;

5. Rostuirea: după montarea dalelor se execută operaţia de rostuire. Se matură nisip uscat 0/2 mm peste rosturi, numai pe suprafeţe uscate!

6. Vibrarea: după ce se elimină nisipul care este în plus, se compactează cu placa vibrantă cu piesa de prelungire din cauciuc.

Dacă doriți să vă pavați curtea sau alte spații vă recomandăm firma S.C. EUROMONTAJ S.R.L. care este o firmă cu standarde europene în ceea ce priveşte următoarele categorii de construcţii, respectiv amenajări exterioare cu dale, pavaje (pavele), borduri, construcţii civile şi industriale, calitatea produselor fiind garantată de cei mai mari producători din România.

Firma noastră îşi propune să ofere o gamă variată de dale, pavaje (pavele), care să satisfacă cele mai exigente cerinţe şi în acelaşi timp cel mai bun raport calitate/preţ. Lucrările realizate de noi ne situează în topul firmelor din domeniul amenajărilor exterioare cu prefabricate din beton şi al construcţiilor civile şi industriale.

Loc. Petreşti (Sebeş)
Str. Valea Sebeşului Nr.20
Judeţul Alba
Tel/Fax: 0258 814 335
Email: office@euromontaj.eu

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...