Actualitate, Stirea Zilei

Paul Adrian Tihan – câştigătorul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” 2015

Şase tineri interpreţi şi o trupă – în gala finală a Festivalului „Ziua de Mâine”

Paul Adrian Tihan, un tânăr interpret din Fălticeni, judeţul Suceava, este marele câştigător al ediţiei a XI-a a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Evenimentul s-a desfăşurat în ultimele trei zile la Alba Iulia şi a reunit atât corifeii muzici folk cât şi tineri interpreţi dornici să se afirme şi să îşi clădească o carieră muzicală. În final şase tineri interpreţi şi o trupă au fost premiaţi în cadrul festivalului. „Ziua de Mâine” a însemnat trei zile cu muzică de calitate şi dovada că Alba Iulia a deveni, pe drept cuvânt, o capitală a folkului românesc.

Şase tineri interpreţi şi o trupă au intrat, duminică seara, în gala finală a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine”. Aceştia au fost aleşi de juriul festivalului, în urma celor două zile de concurs şi fiecare a primit câte un premiu. Câştigătorul ediţiei a XI-a a Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este Paul Adrian Tihan, un tânăr în vârstă de 21 de ani din Fălticeni, judeţul Suceava.
Astfel câştigătorii celei de-a XI-a ediţie a Festivalului de Muzică Folk „Ziua de Mâine” de la Alba Iulia sunt:

Premiul I – Paul Adrian Tihan, Fălticeni judeţul Suceava
Premiul II – Iulia Bădulescu, Piteşti
Premiul III – Cristian Mihai, Tulcea

Ana Maria Dumitru, Bucureşti – Premiul Radio Reîntregirea
Vlad Ştefan Tivodar, Bucureşti – Premiul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia
Trupa „Vecinii de vis-a-vis” – Premiul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba
Şerban Goşa, Alba Iulia – Premiul Consiliului Judeţean Alba

Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” s-a încheiat, duminică seara, cu recitaluri susţinute de Daniel Avram & Şcoala de folk, Vali Şerban & Ziua de Mâine, Adrian Sărmăşan, Maria Gheorghiu, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi & Friends.
Festivalul Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a ajuns în acest an la cea de-a XI-a ediţie fiind organizat de Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Sindicatelor Alba Iulia, Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale organizate în Alba, o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.
În acest an juriul Festivalului Concurs de Muzică Folk „Ziua de Mâine” a fost format din: Florin Săsărman (cantautor), Marinela Popa (profesor de chitară la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba), Călin Bulac (profesor de muzică, director Radio Reîntregirea Alba Iulia), Claudiu Marean (profesor de chitară, director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia), Daniel Avram (cantautor, profesor de chitară la Palatul Copiilor din Alba Iulia), Silvan Stâncel (cantautor, laureat al Festivalului de Folk „Ziua de Mâine”). Preşedintele juriului a fost Mihai Cosmin Popescu – redactor la Radio România.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 noiembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...