Actualitate

Patronul echipei Jiul Petroşani ridicat de DIICOT Alba Iulia

foto: jurnalul.ro
foto: jurnalul.ro

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au reusit destructurarea unei grupări infractionale organizate deosebit de violentă, constituită din opt persoane, grupare specializată în comiterea unor infracţiuni de şantaj asupra unor oameni de afaceri locali, cămătărie, înşelăciune, care a acţionat în principal pe raza judeţului Hunedoara.

Practic, gruparea infracţională era organizată pe paliere de comandă şi execuţie, specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie, înşelaciune, etc.

Din materialul probator aflat la dosarul cauzei rezultă că liderul grupării era Şimota Alin, cel care transmitea ordinele către inculpatul Litera Constantin Cristian, acesta din urmă asigurând punerea lor în executare.

La solicitarea lui Simota Alin, au fost executate mai multe acte de violenţă la comandă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se află datornici de la care acesta avea de recuperat sume de bani sau pentru ca aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.

Tot astfel, un candidat pentru funcţia de consilier local a fost agresat la solicitarea lui Simota Alin pentru că s-a opus unor cereri şi proiecte de lucrări solicitate de firmele pe care inculpatul le administra.

În cauză s-au efectuat 7 percheziţii la diferite locatii din judeţul Hunedoara.

Cercetările se efectuează împreună cu ofiţeri delegaţi de la IPJ ALBA şi BCCO ALBA IULIA.

Suportul tehnic, informativ şi logistic a fost asigurat de SRI, DIPI şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba.

La sediul DIICOT urmează a fi aduşi 8 învinuiţi, precum şi alte 11 persoane pentru audieri.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor sunt analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 iunie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...