Locale, Politica, Stiri Apuseni

Partidul Social Democrat Alba continuă eforturile pentru modernizarea drumurilor din Munții Apuseni!

COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul Social Democrat Alba continuă eforturile pentru modernizarea drumurilor din Munții Apuseni, după ce în perioada guvernărilor social democrate au început lucrările în zonă.

Cei trei parlamentari #PSD de Alba, deputatul Tuhut Radu Marcel, senatorul Maties Calin Gheorghe și europarlamentarul Victor Negrescu au solicitat Ministerului Transporturilor investiții suplimentare și continuarea drumurilor din Apuseni.

Solicitarea PSD Alba privește cele 3 drumuri naționale din Munții Apuseni, mai exact DN 74, DN 74 A și DN 75.

Vă prezint situația actuală:

1. DN 74 a fost reparat parțial (prin covoare asfaltice) în perioada 2019-2020, pe teritoriul județului Alba, până la limita cu județul Hunedoara, drumul din județul vecin nefiind îmbunătățit.

2. DN 74 A face legătura între DN 74 și DN 75, respectiv între orașele Abrud și Câmpeni, județul Alba și are o lungime de 11,3 km. DN 74 A a fost reparat (întreținere sezonieră) în perioada 2019-2020.

3. DN 75 care leagă Turda de Câmpeni, respectiv de Ștei, începe din DN 1, de la Turda, urcă pe Valea Arieșului și traversează Munții Bihorului, prin pasul Vârtop (1.160 m). Se termină în DN 76, la Lunca și DN 76 stabilind legătura cu orașul Ștei, aflat în apropiere, respectiv cu municipiul Oradea având o lungime de 160,2 km. DN 75 a fost reparat parțial (covoare asfaltice), în perioada 2019-2020 pe teritoriul județului Cluj.

Parte din tronsonul, din jud. Alba, a fost reparat doar între localitățile Albac și Arieșeni, iar mai multe bucăți din acest drum, care se întinde în județele Cluj, Alba și Bihor, au rămas nefinanțate.

Parlamentarii de Alba vor face public răspunsul de îndată ce îl vor primi. Ca de obicei, vă încurajăm să ne transmiteți opiniile dumneavoastră cu privire la acest demers și orice alte sugestii.

Vă mulțumim!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 ianuarie 2021

About Author

administrator


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...