Actualitate, Stirea Zilei

Participări internaţionale cu succes ale Grupului Skepsis. Comunicat

În luna Decembrie 2015, grupul Skepsis a reprezentat Alba Iulia la Festivalul Internaţional de Teatru “Zilele TeatruluI Ludic”, iniţiat de dl.Regizor Aurel Luca. Acest festival este unul dintre cele mai prestigioase festivaluri dedicate promovării trupelor tinere din România, fiind organizat annual de Teatrul LUDIC (CCS Iaşi). Trupa de teatru Skepsis a fost selectată să participe la ediţia din acest an cu spectacolul Osândirea lui Prometeu, un spectacol original bazat pe dramatizarea nuvelei cu acelaşi titlu, după K.Capek. Prestaţia grupului a fost apreciată de către publicul prezent, fiind răsplătită cu aplauze binemeritate şi o diplomă de Excelenţă.

În anul 2015 trupa de teatru Skepsis a pus în scenă mai multe spectacole de teatru medieval (farsă medievală şi Comedia dell Arte) şi a reprezentat Alba Iulia peste hotare la alte câteva festivaluri internaţionale: Festivalul Internaţional de Teatru VREME (Vratsa, Bulgaria); Festivalul Internaţional de Teatru şi Artă pentru Tineri ARTSY-FARTSY (Hlinsko, Cehia); Festivalul Internaţional de Teatru Popular şi Artă JOYFEST (Kiev, Ucraina). Spectacolele au fost selectate şi urmărite de jurii formate din profesionişti (actori, regizori şi critici de teatru) care au conferit trupei o distincţie (Vratsa) şi un premiu de originalitate (Kiev) şi oferit apoi un feedback legat de prestaţiile trupei:

“Grupul Skepsis din Alba Iulia, România, a reuşit să încânte publicul prezent la Festivalul Internaţional de Teatru popular şi Artă JOYFEST cu o prestaţie excelentă. Genul Comedia dell Arte are în mod sigur priză în Ucraina. Teatrul Skepsis practică cu multă iscusinşă acest gen, fiind un exemplu pentru teatrele din Ucraina. Jocul scenic a fost atât de bun încât spectacolul a fost pe deplin înţeles chiar şi publicului care nu cunoştea limba engleză. Actorii trupei Skepsis au fost recompensaţi cu o furtună de aplauze binemeritate în speranţa unei noi întâlniri anul viitor.”Inna Goncharova ( Regizor, Teatrul Masca Veselă, Kiev).

“Festivalul Internaţional de Teatru VREME este unul dintre festivalurile cu o lungă tradiţie, fiind organizat în Vratsa, Bulgaria. În luna iunie 2015, festivalul a găzduit mai multe spectacole dintre care unele de un înalt nivel artistic. Grupurile participante au provenit din mai multe şări din Europa, dar şi din Egipt şi India. Publicul, participanţii şi organizatorii au avut şansa de a urmări diverse stiluri de teatru, viziuni regizorale diferite, dar mai ales de a aprecia entuziasmul şi mai ales inventivitatea de care au dat dovadă unele reprezentaţii. Grupul Skepsis, din Alba Iulia, România, a fost prezent pentru prima oară, dar sigur nu şi pentru ultima, la festivalul VREME. Spectacolul Tatăl-Fantomă, în genul Comedia dell Arte, a fost captivant, foarte bine jucat şi menţinut într-un tempo şi un ritm perfect. Costumele au fost specifice personajelor şi ceea ce este cel mai important, spectacolul a fost fidel pe deplin genului. S-a acordat atenţie şi duratei, spectacolul fiind exact atât cât trebuie să fie, nici prea scurt, nici prea lung. Nu este deloc uşor să pui în scenă în mod correct şi cu succes un spectacol în genul Comedia dell Arte, iar grupul Skepsis a reuşit asta pe deplin.”- Joke Elbers (Olanda, Critic festival VREME).

Dincolo de distincţiile şi premiile obţinute, grupul Skepsis ţine să mulţumească tuturor instituţiilor, organizaţiilor şi sponsorilor şi partenerilor media care au susţinut activităţile grupului de-a lungul anului şi care au acordat încredere tinerilor care activează în cadul său. Mulţumiri speciale adresăm publicului fidel care reuşeşte să umple sala de spectacole la fiecare reprezentaţie, motivându-ne să creştem mereu, să surpindem, să ne reinventăm de fiecare dată şi să dovedim că Alba Iulia este o inimă care vrea să bată şi să însufleţească. Tot ce suntem şi vom fi, datorăm lor.

Anul viitor, 2016, Grupul Skepsis va continua să fie un ambasador cultural-artistic al Municipiului Alba Iulia peste hotare şi deasemenea va continua să anime viaţa culturală a oraşului prin două proiecte majore: Stagiunea cu Skepsis 2016 (prin care vor fi prezentate publicului 15 spectacole de teatru şi divertisment) şi Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret APOLLO, ediţia III (eveniment care va reuni la Alba Iulia mai multe grupuri din ţară şi străinătate care vor oferi un program concentrat de spectacole atractive publicului).

Viorel Cioflică – Coordonator Grupul Skepsis.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 decembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...