Actualitate, Stirea Zilei

Parteneriat între Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și Academia Română – Filiala Timișoara semnat cu prilejul Zilei Culturii Naționale

26854868_1668866776507088_1716293516_o-800x445Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba, Academia Română – Filiala Timișoara şi Institutul de Studii Banatice ,,Titu Maiorescu” din Timișoara au semnat miercuri, 17 ianuarie 2018, un parteneriat instituțional prin care se urmărește colaborarea în vederea implementării de programe, proiecte și acțiuni culturale comune.

Parteneriatul va optimiza resursele logistice și organizatorice prin care să se inițieze la nivelul spațiului public, noi proiecte educaționale, științifice și culturale, îndeosebi cele care vor valorifica reperele proprii ale fiecărei instituții.

Noua colaborare va dezvolta astfel un spațiu comun de referință, prin care să facă vizibil și constructiv dialogul interinstituțional dar și aportul pe care îl poate aduce fiecare în dezvoltarea intelectuală și culturală a colectivității pe care o deservește.

,,Cele trei instituții partenere își vor pune reciproc la dispoziţie resursele specifice pentru edificarea unei platforme comune de întâlniri, dezbateri, evenimente, colaborări, precum și pentru dezvoltarea fondurilor documentare proprii prin schimburi interinstituționale de publicații care vor sta la dispoziția atât a cercetătorilor cât și a publicului larg”, a declarat domnul Silvan Stâncel, manager al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

Primul pas concret a constat în participarea unei delegații a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba, formată din Silvan Stâncel- manager și bibliotecarele Felicia Colda și Claudia Bolca, la festivitățile ocazionate de sărbătorirea Zilei Culturii Naționale, care a avut loc la Timișoara în Aula Filialei Timișoara a Academiei Române.

Cu acest prilej, în preambulul manifestărilor culturale, a fost semnat în cadru festiv de către cele trei părți și protocolul de colaborare care va avea efecte până în anul 2020.

Proiectul face parte din Programul 7 ADMINISTRATIA FUNCTIONALA/7.5 Parteneriate/Programul minimal 2017/Proiect de management 2017-2020 și urmărește încheierea de parteneriate cu entități culturale în vederea implementării în comun a unor programe, proiecte și acțiuni specifice misiunii culturale a fiecărei părți.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 ianuarie 2018

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...