Actualitate, Educatie, International, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Foto, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Parteneriat educațional semnat între Inspectoratul Școlar Județean Alba și Universitatea din Beijing

În data de 9 octombrie 2019 prof. Marcela Dărămuș, inspector școlar general al IȘJ Alba, împreună cu directorul Institutului Confucius din Sibiu, prof. dr. Constantin Oprean, Prefectul județului Alba, Dănut Emil Hălălai si delegatia din partea Chinei, au semnat parteneriatul educațional între Inspectoratul Școlar Județean Alba și Institutul Confucius, Universitatea din Beijing.
În urma semnării acestui parteneriat, peste 440 de elevi din județul nostru vor cunoaște valorile și tradițiile Chinei și vor învăța limba acestei țări.

Anterior acestui eveniment, în perioada 16-25 iulie, o delegație din județul nostru, condusă de prof. Marcela Dărămuș, inspector școlar general al IȘJ Alba, s-a aflat în vizită oficială în China, la Shanghai, Cixi City și Beijing. Membrii delegației s-au întâlnit cu reprezentanți ai autorităților publice locale și ai instituțiilor de învățământ și cultură din China. Delegația, formată din doi inspectori școlari și patru directori din județul Alba, a vizitat China la invitația Institutului Confucius din Sibiu, condus de prof. univ. dr. ing. Constantin Oprean. În programul activităților s-au aflat: vizitarea unei școli din Cixi City, întâlniri cu oficialitățile reprezentative pentru învățământul din orașele Cixi City și Beijing; participarea la ceremonia de deschidere a CEEC (Central and Eastern European Countries) organizată de Institutul Confucius; o vizită la BLCU (Beijing Language and Culture University). De asemenea, a avut loc o întâlnire cu conducerea Institutului Confucius din Beijing, în cadrul căreia au fost discutate oportunitățile de colaborare pe plan educațional între Inspectoratul Școlar Județean Alba și Institutul Confucius, Universitatea din Beijing. În acest sens s-a propus dezvoltarea unor proiecte care vizează schimbul de bune practici în domeniul educației pentru elevi, profesori și inspectori școlari, acțiunile având ca scop creșterea calității în sistemul educațional din ambele țări.
Această primă întâlnire a facilitat schimbul intercultural româno-chinez, care s-a materializat într-un parteneriat pe termen lung în domeniul educației.

Astfel, în județul Alba, peste 440 de elevi din Alba Iulia, Aiud, Blaj, Abrud, Sebeș și Câmpeni și-au manifestat dorința de a învăța limba chineză începând cu anul școlar 2019-2020. Institutul Confucius va asigura derularea parteneriatului, un profesor urmând să vină în localitățile amintite pentru a le preda elevilor noștri limba chineză și pentru a-i ajuta pe copii să cunoască valorile și tradițiile poporului chinez.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 octombrie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...