TEATRU ALBA
International, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Parlamentul britanic a respins din nou propunerea guvernului May de ieșire din UE

Marți, 12 martie, parlamentul britanic a respins propunerea de Brexit a cabinetului condus de premierul Theresa May. Rezultatul votării a fost de 391 de voturi „împotrivă” şi 242 „pentru”. În urma acestui vot, liderul laburist Jeremy Corbyn a cerut premierului Theresa May să demisioneze, fiind învinsă a doua oară în decurs de câteva luni pe același subiect al Brexit-ului.

În aceste condiţii, analiștii sugerează cele două direcţii pe care Regatul Unit le va urma în perioada următoare, mai exact retragerea fără acord din Uniunea Europeană pe 29 martie sau amânarea Brexit-ului.

Votul de marți seara a adus o nouă scădere a monedei britanice (lira sterlină) care a suferit mai multe astfel de prăbușiri din cauza contextului Brexit, cea mai importantă cădere fiind înregistrată în ziua de după validarea referendumului de ieșire a Marii Britanii din UE (lira a scăzut cu circa 10% într-o singură zi).

Distribuie Acum

13 martie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...