Actualitate, Politica

PARLAMENTAR PNL: Cuprumin Abrud este într-o situaţie la limită

Sitauţaia la Cuprumin Abrud nu este aşa de roză, crede senatorul PNL Alexandru Pereş. Acesta a declarat astăzi că situaţia este una la limită la Cuprumin Abrud, unde se găseşte 60% din rezerva de cupru a României. În acest moment la această companie lucrează în jur de 500 de persoane.

„Cuprumin este într-o situaţie, zic eu, la limită. La ultima întrebare pe care am pus-o ministrului Economiei, Mihai Tudose, pe această temă, mi-a răspuns că au mai cumpărat trei basculante, un excavator a mai cumpărat becuri electrice şi nu mai ştiu ce şi cu asta la revedere şi vă stăm la dispoziţie data viitoare.
Vreau să spun că privim cu o nesimţire şi detaşare faptul că în România locurile de muncă dispar, ajung ca şi capra neagră, rare aici în zona Apusenilor.” a declarat Alexandru Pereş.

Parlamentarul liberal a spus că este nemulţumit şi de moţiunea simplă depusă de deputaţii liberali pe tema mineritului deoarece aceştia nu au inclus zona munţilor Apuseni în respectiva iniţiativă.

„Nu se vorbeşte deloc în această moţiune de ce înseamnă mineritul de neferoase: cupru, argint, aur sau orice ar mai fi aici. Un capitol dn moţiune trebuia destinată munţilor Apuseni sau măcar unei societăţii care mai lucrează în zonă, Cuprumin deşi lucrează în stare latentă cu 400 şi ceva de oameni, dar în următoarea perioadă chiar cu cele trei basculante sau excavatoare cumpărate nu o să reuşească să păstreze locurile de muncă” a declarat Pereş.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...