Actualitate, Casa si Gradina

Pardoseala din PVC, alegere inspirită pentru casa ta

401535_100352130093310_1725252186_nPardoseala din pvc sau linoleumul cum este cunoscut de toată lumea reprezintă cea mai la îndemână şi ieftină soluţie pentru încăperile locuinţei.

În funcţie de tipul de linoleum ales, costurile pot fi reduse cu până la 70% în comparaţie cu alte tipuri de acoperiri.

Uşor de montat şi întreţinut, cu o durată de viaţă îndelungată linoleumul este opţiunea cea mai populară de acoperire a podelei.

Există două tipuri de linoleum: cu inserţie şi printat.

În cazul linoleumului cu inserţie incorporarea culorilor se face în peliculă de vinil, modelul obţinut fiind parte integrantă din pardoseală. Pe de altă parte, aşa cum îi spune şi numele, pe linoleumul printat modelul este imprimat pe suprafaţa.

Uşor de instalat şi versatil

Linoleumul se poate achiziţiona şi monta sub formă de fâşii sau sub form de dale, iar instalarea se poate face cu uşurinţă de dumneavostra în regim do-it-yourself.

Faşiile sunt late de 2ml, 4ml sau câteodată se găsesc şi sub formă de 1.5 ml.

Modul de instalare depinde de suprafaţa pardoselii, însă în mod obişnuit se foloseşte un adeziv special pentru pardoseala din PVC.

Dalele de linoleum au dimensiunea de 30cm x 30cm, iar grosimea lor permite obţinerea unor suprafeţe uniforme fără a se cunoaşte îmbinările.

Avantajul dalelor PVC este ca atunci când aveţi de înlocuit o suprafaţă deteriorată, ele vă dau posibilitatea de a vă rezuma la o arie bine determinată, fără a schimba întreaga suprafaţă.

Linoleumul se pretează în orice încăpere. Diferitele modele şi culori fac din el o opţiune la îndemână pentru orice stil de amenajare.

Dacă pregătiţi bine suportul, linoleumul se poate monta oriundet: pe ciment, gresie, pardosela de lemn sau linoleum mai vechi.

Rezistenta la trafic şi la umezeală, fac din acest tip de pardoseală o alegere bună pentru orice tip de încăpere, indiferent de amplasarea ei la subsol, parter sau etaj.

Întreţinere uşoară şi durabilitate

Suprafeţele acoperite cu linoleum nu necesită ceruire şi se curăţa uşor.

Maturată regulat şi ştearsă cu mopul, pardoseala de PVC va avea îtotdeaună un aspect nou şi strălucitor. Stropii de orice fel nu sunt o problemă, se şterg uşor cu o cârpă umedă.

Pe lângă avantajul evident, dat de multitudinea de culori şi modele, linoleum-ul are şi avantajul suprfetei rezistente la uzura.

Pardoseala PVC este acoperită cu unul dintre cele trei tipuri de straturi astfel încât să reziste la mizerie, pete şi zgârieturi. Linoleumul vinil neceruit (No-Wax) este recomandat zonelor cu trafic redus, neexpuse la murdărie.

Pentru trafic mediu şi ridicat este recomandat linoleum poliuretanic. Acesta rezista la uzura şi zgârieturile care se pot produce prin alunecarea picioarelor de la scaune şi se întreţine foarte uşor.

Linoleum poliuretanic aglomerat sau dens este linoleumul de cea mai bună calitate.

Face faţa celui mai intens trafic, are rezistenta cea mai ridicată la uzura şi murdărie, iar suprafaţa să rezistă cel mai mult în timp.

Suportul (backing-ul) este elemental final al pardoselii, care îi conferă un plus de rezistenţă la fungi şi umezeală şi oferă elasticitate pardoselii.

De acest suport depinde şi tipul adezivului folosit la montarea linoleumului.

Dacă vrei să ai de unde alege pardoseala potrivită vino la magazinul Diego din Alba Iulia, Bulevardul Republici, nr. 30 A.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...