Locale, Social, Stiri Blaj

Parcul Veza din Blaj, reamenajat cu 4,2 milioane de lei

Miercuri, 17 octombrie, la sediul ADR Centru din Alba Iulia, domnul Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului Blaj, și domnul Simion Crețu, director general ADR Centru, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu verde în incinta imobilului înscris în CF nr 77100 – Parc Veza Blaj”.

Valoarea totală a acestui proiect care are ca dată termen de execuție luna septembrie, 2020, este de aproape 4,2 milioane lei și presupune modernizarea a circa 9.000 mp și crearea unei zone publice de agrement și recreere din Blaj.

Proiectul este finanțat in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 5 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, respectiv Prioritatea de investiții 5.2, care urmărește revitalizarea orașelor, regenerarea și decontaminarea terenurilor industriale dezafectate, inclusiv zonele de reconversie urbană. Obiectivul general al proiectului este de a asigura refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate situate în intravilanul municipiului Blaj, în vederea îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașului, reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.

Concret, prin acest proiect se vor amenaja 8.848 mp din zona Parcului Veza, în termen de 15 luni de la startul lucrărilor de execuție. În urma lucrărilor va crește cu 0,79 ha suprafața zonelor verzi ale Municipiului Blaj, față de cele 36 ha curente, respectiv de la 17,15 mp zona verde/cap de locuitor la 17,53 mp zona verde/cap de locuitor. Dotarea zonei publice de agrement și recreere din Blaj se va realiza într-o manieră modernă, eco-eficientă și protectivă, accesibilă publicului larg și cu dizabilități, prin următoarele construcții: fântână arteziană, grupuri sanitare, alei, skatepark, mobilier specific pentru parc, spații verzi complet reamenajate, aparate de iluminat și supraveghere, sistem de irigații automatizat, racorduri la toate utilitățile necesare.

Din punct de vedere funcțional, trebuie menționat faptul că vor fi montate 12 bănci, 20 coșuri de gunoi, 6 pergole, 3 cișmele, 1 loc de joacă și 10 grupuri sanitare.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 octombrie 2018

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...