ALBA
Actualitate, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Parcul Unirii are țâșnitori… de decor!?!

Fără doar și poate, una dintre cele mai noi atracții turistice și de agrement din Alba Iulia este proaspăt reabilitatul parc al Unirii, o realizare remarcabilă, deloc ieftină dar și cu destule neajunsuri.

Dacă am recunoscut că este o realizare remarcabilă, ar fi acum cazul să spunem că, în ciuda prețului mare plătit pentru reabilitare, Parcul Unirii are și ceva probleme mai mult sau mai ușor vizibile (ex. puntea Podului Unirii, este alunecoasă în sezonul rece, Monumentul Unirii a intrat în reabilitare după 6 luni de la inaugurare, instalația de irigare a spațiilor verzi este intinsă pe sol etc.).

O problemă care are de-a face cu sezonul de vară poate fi remarcată de orice cetățean care, într-o zi călduroasă ar dori să bea niște apă sau să se răcorească la una din cele două (doar două!?!) țâșnitori care există în perimetrul parcului. După cum se poate vedea în pozele făcute luni, 17 iunie, cele două țâșnitori arată bine, sunt noi, dar în momentul în care o persoană însetată apasă butonul, nu iese apă!?!

Păi ce treabă e asta? Mă gândesc că cei care au pus țâșnitorile acolo, care sunt și așa foarte puține, nu le-au pus doar ca să aibă amatorii de instantanee lângă ce să pozeze (#facpozalângățâșnitoareafărăapă). Ar fi fost foarte interesant și funcțional ca aceste țâșnitori să își îndeplinească funcția pentru care au fost montate, mai ales în aceste zile caniculare.

Pentru conformitate am verificat și spațiul din jurul Parcului Unirii și am mai descoperit două țâșnitori: una lângă Catedrala Reîntregirii Neamului care nu funcționează deloc pentru că îi lipsesc niște piese și una lângă Casa de Cultură a Sindicatelor care emite circa 3 cm de apă la volum maxim, care se adună în tăvița de sub, aceasta fiind un fel de ”jacuzzi” pentru porumbeii și vrăbiuțele din zonă (#neigineic).

Soluția la situația precizată mai sus este evidentă, acum mai rămâne să vedem cât timp o să le ia celor responsabili să o remedieze…

Distribuie Acum

18 iunie 2019

About Author

Inspectorul Pmab


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

#
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...