Actualitate

Până la începerea sezonului turistic, pe Transalpina se vor monta indicatoare turistice şi semne de circulaţie

Dacă anul trecut, o dată cu începerea sezonului turistic în luna mai, conducătorii auto au întâmpinat probleme pe Transalpina, din cauza lipsei totale a semnelor de circulaţie şi a indicatoarelor turistice, din 2013, situaţia se va schimba. Conform discuţiilor avute pe această temă de către prefectul Gheorghe Feneşer cu reprezentanţii societăţii care execută lucrările de modernizare, dar şi cu administratorul drumului, în câteva luni, şoseaua va avea atât indicatoare turistice, cât şi semne de circulaţie.

Modernizarea şoselei, realizată în proporţie de peste 70%, aşa cum declară societatea care se ocupă de proiect, va fi finalizată cel mai probabil în toamna acestui an, în condiţiile în care lucrările vor fi reluate la primăvară. Ţinând cont de nevoia acută de semne de circulaţie şi indicatoare fără de care turiştii nu se pot orienta, mai ales dacă nu cunosc locurile, prefectul judeţului Alba a vrut să ştie care sunt planurile referitoare la acest aspect, precizând că „Transalpina este o şosea cu o importanţă turistică extraordinară pentru judeţul Alba, iar autorităţile judeţene şi locale trebuie să fie preocupate de aspectul, dar şi funcţionalitatea acesteia. Mă bucur că până în luna iunie, cel puţin aceasta este intenţia declarată în prezent, societatea care se ocupă de modernizarea şoselei şi Poliţia Rutieră vor monta semnele de circulaţie, care acum lipsesc, ceea ce creează dificultăţi conducătorilor auto”.

Totodată, ţinând cont de importanţa turistică a zonei, prefectul Gheorghe Feneşer are intenţia de a lua legătură cu primăriile, în vederea montării de indicatoare turistice, dar şi a cel puţin 3 panouri cu hărţi, pe care să fie indicate obiectivele turistice şi locurile de cazare.

Salut pe această cale implicarea primarului Constantin Jinar şi a Primăriei Şugag în proiectul de modernizare şi de valorificare turistică a şoselei Transalpina şi am încrederea că voi găsi aceeaşi deschidere la toţi primarii din zonă. Cred că împreună putem găsi cele mai bune soluţii pentru montarea, pe lângă indicatoare şi semne de circulaţie, a panourilor cu hărţi, în aşa fel încât obiectivele turistice să fie cât mai uşor de găsit. L-am menţionat pe domnul Jinar, pentru că, anul trecut, Primăria din Şugag s-a implicat, alături de elevii Şcolii Generale, şi într-o acţiune mai mult decât lăudabilă de ecologizare a Văii Frumoasei”, a mai adăugat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 februarie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...