Actualitate, HAZ DE NECAZ

Pamfletarul de serviciu nr 19

tpamfletarlogoA venit vara. Şi asta nu am observat doar când m-am uitat pe fereastră, pentru că aşa vara ploioasă nu am mai avut din noiembrie, ci când am mers la aeroportul din Cluj-Napoca să o iau pe soră-mea care se întorcea din Spania.

Şi pentru că avionul a avut întârziere, am stat şi am privit cum defilează prin faţa mea pasagerii a trei curse charter spre staţiunile din Turcia şi Grecia.

Şi tot atunci mi-am dat seama că parlamentarii noştri fie sunt prea săraci, fie prea zgârciţi, fie prea neinspiraţi.

Cum să preferi să mergi în astea două ţări când în lumea asta mai există Tenerife, Mallorca şi Coasta de Azur.

Şi spun asta pentru că m-a surprins că în fiecare grup care decola se afla câte un vajnic ales al naţiunii.

Norocul lor a fost că fiecare s-a urcat în avion diferit, că altfel, zău nu ştiu cum ar fi reacţionat.

Adică mă gândesc că ar fi fost destul de complicat ca un deputat aflat la putere să relaţioneze cu criticul sau din opoziţie, sau dacă întâmplarea i-ar fi aruncat pe scaunuri alăturate să încropească un amabil dialog.

Timp de două ore, ori ar fi admirat aripa avionului, marea albastră sau marea de nori de sub avion, sau ar fi discutat, în mod civilizat, bine înţeles, despre carentele codului electoral care a făcut să reprezinte în acelaşi timp interesele cetăţenilor din diferitele colţuri ale judeţului.

Că despre cum ar putea rezolva probleme alegătorilor sau despre cum ar putea realiza un lobby centralizat pentru aducerea capitalei regionale la Alba Iulia, nu îi văd discutând.

Dar oricum, din fericire pentru ei, diplomaţia şi inteligenta nu le-au fost puse la încercare, pentru că au ales destinaţii diferite.

Deci domnilor, have a nice holliday, că interesele judeţului se rezolvă de la sine şi dacă nu se rezolvă, vorba neamţului, who cares?!

Halkidiki Kushadasi jr.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...