Actualitate, HAZ DE NECAZ, Social

Pamfletarul de serviciu nr 18

tpamfletarlogoDupă solicitări intense şi aşteptări insistente, căţiva consilieri de la Bălgrad au reuşit să pună ochii pe nişte cifre şi grăbiţi să le afle şi cetăţenii, le-au dezvăluit într-o conferinţă de presă. Bineînţeles, însoţite de criticile aferente.

Că s-au cheltuit prea mulţi bani pe concertele de la zilele oraşului şi ale Cetăţii şi ale fortificaţiei şi ale sărbătorii de Bar Mitzvah. Adică nu, astea din urmă nu erau de-ale noastre, deci nu sunt finanţate din buget.

Dar toate celelalte, făcute cu bănuţu’ public, strâns cu greu de Serviciul de Taxe şi Impozite al primăriei, de ce au fost aşa de scumpe? De ce s-au dat atâţia bani lui Ştefan Bănică, lui băiatu’ ăla de zici că e de la Electrica, Connect-R, băieţilor de la Taxi şi altor băieţi şi fete care ne-au încântat auzul într-un mod cât se poate de plăcut.

Păi să vă spună pamfletarul de ce, domnii consilieri.

Pentru că atât au cerut şi dacă tariful a fost negociabil, probabil nu au negociat mai jos. Că, să vă mai spun. Talentul şi valoarea costă. Şi nu prea stă nimeni să discute în plin sezon de concerte că municipiul Alba Iulia nu vrea să sară cu banu’ cum ar trebui.

Nu de alta, dar la câte oraşe, comune şi sate sunt în România, au unde să cânte interpreţii, mai ales cei care stau în Top 10. Şi fără supărare, colegul matale crezi că a negociat în jos când a închiriat cetatea aia, de îl lăudau prietenii de parcă ar fi descărcat un tir cu cotlet gratis pentru popor în Ampoi 3? Că tot nu costă mai mult.

Şi mai e ceva. Şi pe mine mă supără până la tremurici când văd cum se evaporă banii din sacul în care şi eu contribui, ca orice albaiulian. Dar când văd că fără evenimente, cetatea asta, în care s-au investit atâţia bani, nu produce nimic, accept să se dea bani ca să prindă viaţă. Şi să nu fie doar un un punct de tranzit pentru turişti ci să mai rămână să se cazeze la colegul de partid cu vilă şi să mănânce în restaurantele prietenilor domniilor voastre. Că aşa creşte contribuţia la buget. Că şi aşa partea grofului de contribuţie e nesemnificativă iar într-un fel trebuie să simtă şi el, bugetul, că avem în oraş the biggest citadel from România.

Al Banoo şi Romînca.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...