Actualitate, HAZ DE NECAZ

Pamfletarul de serviciu nr 17

tpamfletarlogo“Dacă aş fi pentru o zi primar, v-aş face cinema 3D de n-aţi avea habar, dacă aş fi pentru o zi preşedinte, ţine-ţi minte, hopa, nu e bine. Preşedinte nu e bine, că îl supăr pe şefu şi rupem coabitarea. Dar dacă aş fi pentru o zi ministrul Drumurilor, aş face autostrada Sebeş – Turda în mare viteză, numa’ aşa, să leşine unii de ciudă.”

Dar noi credem că e mai bine primar, domnu’ vicepreşedinte. Că şi ministru, e bine, dar e prea departe, iar preşedinte la judeţ, ar fi iarăşi bine, dar se pare că funcţia îi cam arvunită, de vreo două mandate încoace.

Aşa că primar e altceva, e acasă, lângă familie, lângă colegi, lângă prieteni, adică e altceva. Şi la urma urmei primarul e primar. Şi mai ales că partidul nu are candidat la funcţia respectivă, iar vicele de la judeţ e suficient de bătăios ca să poată duce un atac frontal.

De fapt, a şi arătat că poate fi şi pitbull când e cazul, nu ca şi labradorul de coleg care a pierdut fotoliul de primar acum un an.

Că zic unii colegi de partid că deputatul doctor nici nu şi-ar fi dorit foarte mult primăria, că de aia a avut atitudinea aia de făcător de pace în faţa atacurilor portocalii, verzi, albastre, sau mai ştiu eu ce culoare de camuflaj au avut.

Dar vicele de judeţ e pregătit pentru o luptă, chiar şi de durată cum sunt cei trei ani până la locale.

Şi ca să înţeleagă albaiulianul cui îi pasă de municipiul nostru, se implică în tot ceea ce înseamnă mai binele Alba Iuliei. Adică autostradă, bazin olimpic, cinematograf şi altele care o să mai vină ele pe parcurs.

Aşa că, în trei ani, o să vedem cât de mult doreşte domnu’ vice să facă bine pentru noi, să ne scoată un pic din izolarea de comună urbană în care suntem.

Şi dacă simţim asta, ne-om mai gândi şi noi cum ar fi dacă va fi într-o zi primar.

Urban Izatu’

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...