Actualitate, HAZ DE NECAZ

Pamfletarul de serviciu nr 16

tpamfletarlogoDeputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba a primit, probabil, de la biroul de presă (şi complementar propagandă) al partidului un mail. Şi dacă tot l-a primit, şi conţinea şi informaţii interesante, trebuia “forwardat”.

Ei bine, şi l-a forwardat prin viu grai, într-o conferinţă de presă la care noi am fost numai ochi şi urechi. Iar mailul pe care l-a dat mai departe conţinea nici mai mult nici mai puţin decât realizările guvernului condus de şeful de partid al domnului deputat. Şi pentru că sunt multe, o să îmi permit să amintesc doar câteva dintre ele.

Autostrada Bucureşti – Constanţa, Autostrada Bucureşti-Ploieşti şi Podul Calafat-Vidin, investiţii la care premierul a tăiat panglica. Că au fost făcute de alţii, pe bani europeni o parte, ca pe unele dintre ele foştii miniştrii, colegi ai deputatului Dîrzu, n-au fost în stare să le finalizeze, nici nu mai contează. Că vorba aia, nu contează cine a lăsat-o gravidă, contează cui îi spune tata.

Da’ domnu’ deputat, noi ştim că dumneata doar ai citit mailul şi că minţile strălucite de la capitală au conceput scrisorica, dar nici noi nu suntem adunaţi de pe drumuri.

Şi trebuia ca un om care a fost ani de zile manager, să le atragă atenţia gargaragiilor de la Bucureşti, că TVA-ul la încasare i-ar fi ajutat mult mai mult pe aia care învârt sume de peste 500.000 de euro.

Ca să nu mai spunem că printre ăia 7,4 milioane de români de care ne tot pomeniţi mai sunt mulţi care nu şi-au recuperat nici mîcar acum proprietăţile, operaţiune de care scrisorica spune că s-a finalizat.

Şi încă ceva. Bosch-ul nu a fost adus de guvernul actual. Şefii USL-işti doar au tăiat panglica. Investiţia s-a făcut pe ajutorul de stat oferit de Boc.

Şi cei de la Daimler, Pirelli şi Michelin au investit în spaţiul carpato-danubiano-pontic pentru că românul munceşte pe mărunţiş, că dacă şefii onorifici ai partidului lu’ matale nu permiteau distrugerea industriei naţionale după revoluţie, cifrele de pe statele de salarii ar fi trebuit să fie mult mai mari şi muncitorul nu mai slugărea la alţii pe 150 de euro.

Aşa că, îl rugăm pe domnu’ deputat de munţii Apuseni-Teiuş, să le spună la băieţii inspiraţi de la biroul de presă, că românii mănâncă morcovi mulţi şi au vederea bună şi că, vede el cine şi ce face.

Că procentul de proşti este aşa cum a spus răposatul Brucan, sau chiar mare, nu avem nici un dubiu, dar să ştie că nu se aplică principul majorităţii.

Adică mai suntem vreo câţiva care ştim să citim cursiv o pagină fără să ne obosească ochii şi creierul. Şi românii ăştia ar trebui să fie lăsaţi să vadă ei realizările, dar asta mai spre sfârşitul mandatului domnului Ponta.

Adică să vadă măcar mai mulţi kilometri de asfalt pe autostrăzi şi la salar, mai multă bucurie pe cârduri.

Carrot Ida.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...