Actualitate, Sanatate, Stiri

Pacienţii cu hemofilie din Alba pot fi trataţi de acum şi la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia s-a înscris în Programul Naţional de hemofilie şi poate prelua pacienţii cu acest diagnostic, care până la acest moment urmau tratament în alte judeţe. Coordonatorul acestui program este dr. Gabriela Capriş, singurul medic hematolog din judeţul Alba.

„În cadrul Secției de Oncologie a spitalului funcționează și Compartimentul de hematologie, care se ocupă și de pacienții hemofilici.  Fac apel către medicii de familie din întreg județul, care au în evidență acești pacienți, să îi îndrume spre acest compartiment. Programul Național de hemofilie pentru judeţul Alba a primit deja finanțare și s-a  achiziționat tratament  pentru aceste  afecţiuni”, a explicat dr.  Gabriela Capriș.

Copiii care suferă de hemofilie sunt în evidențele medicilor pediatri si  între cele două compartimente există o colaborare. La spitalul din Alba Iulia este în evidenţă un singur copil cu diagnostic de hemofilie.

Compartimentul de hematologie de la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia funcționează din luna martie a acestui an și dispune de 5 paturi pentru spitalizare continuă. Acesta deservește întreaga populație a județului Alba.

dr.-gabriela-capris„Am preluat cazurile cu patologie hematologică, care erau tratate în Secția de Oncologie, dar au fost diagnosticate și multe cazuri noi . Un număr mare dintre acestea sunt anemiile  la adulți, care din păcate ajung la Unitatea de Primiri Urgențe în stare  gravă. La fel ca și în cazul altor afecțiuni medicale este recomandat un set de analize periodic iar in cazul în care apar rezultate modificate , se impune trimiterea  catre  medicul specialist”, a mai spus dr. Gabriela Capriș.

Se acordă consultaţii la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, care se află la parterul Secţiei de Oncologie,  de luni până joi, câte o oră pe zi. Pacienții se pot adresa acestui cabinet cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist, atunci când există suspiciunea unei patologii  hematologice.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

20 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...