Stiri, Stiri Sebes

Pachete cu produse de igienă acordate categoriilor defavorizate ale populației din Sebeș

În perioada 27-31 ianuarie 2020, de luni – joi, între orele 9.00-16:30, la sediul Direcției de Asistență Socială Sebeș, din Aleea Lac, nr.12, se vor distribui pachetele cu produse de igienă acordate categoriilor defavorizate ale populației, prin intermediul Programului Operațional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD). Vor fi distribuite cutii cu produse de igienă, respectiv periuțe și pastă de dinți, săpun lichid, șampon pentru copii și adulți, detergent pentru rufe. Concomitent cu această acțiune, asistenții medicali comunitari vor oferi servicii de consiliere cu privire la igiena corporală și a locuințelor.*

Numărul de beneficiari în acest an este de 376 persoane, încadrate în următoarele forme de asistență socială :

1. persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziția primarului, dreptul la un venit minim garantat, conform Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat;

2. familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația de susținere a familiei (titularii și membrii familiei acestora) și care se află în plată la momentul distribuirii pachetelor.

Dacă există excedent de pachete, acestea vor fi distribuite persoanelor aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoanele dependente, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchete sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Programul Operațional de Ajutorare a Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) contribuie la reducerea precarității alimentare și materiale grave în România, fiind vizată creșterea calității vieții prin intensificarea sprijinului de care beneficiază persoanele dezavantajate/marginalizate. La nivel european, România se înscrie în Strategia 2020 în domeniul luptei împotriva sărăciei și excluziunii, Guvernul având ca și obiectiv reducerea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 ianuarie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...