Actualitate, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Organizatorii de evenimente la care se comercializează produse alimentare trebuie să notifice DSVSA și DSP Alba

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba reamintesc organizatorilor evenimentelor publice (spre exemplu: consiliu județean, primării, instituții publice sau private, asociații, ONG-uri etc), la care se comercializează produse alimentare, să notifice autoritățile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, respectiv autoritățile de sănătate publică. Pentru desfășurarea activităților de alimentație publică în cadrul manifestărilor este necesară obținerea unui aviz temporar de funcționare (a obiectivului – denumit târg sau expoziție) din partea DSVSA.

Anunțarea tuturor evenimentelor cu caracter social, cultural, artistic, religios etc., la care se comercializează alimente, este necesară, de asemenea, pentru ca inspectorii sanitar-veterinari și cei de sănătate publică să poată acționa astfel încât sănătatea consumatorilor să fie protejată, prin activități specifice de monitorizare și control a siguranței alimentelor și prin respectarea tuturor normelor igienico-sanitare.

Cu această ocazie, facem apel la cele 78 de unități administrativ-teritoriale din județul Alba să notifice DSVSA și DSP nu doar când organizează evenimente la care se desfășoară și activități de alimentație publică, ci și atunci când sunt parteneri la organizarea unor astfel de manifestări sau doar aprobă desfășurarea lor, pentru evitarea oricăror incidente care ar putea afecta sănătatea consumatorilor. Subliniem, astfel, obligativitatea obținerii avizului temporar de funcționare (a obiectivului – târg sau expoziție, de la DSVSA) și atunci când evenimentul/festivalul, cu caracter public, este organizat de o societate comercială privată, asociație, organizație non-guvernamentală etc.

DSVSA și DSP își reafirmă susținerea și sprijinul prin oferirea de informații suplimentare tuturor celor interesați de organizarea unor astfel de evenimente.

Notificările privind organizarea de evenimente se trimit la DSVSA Alba pe adresa de e-mail office-alba@ansvsa.ro, (telefon – 0258/835915) respectiv la DSP pe adresa de e-mail sanatate_publica@dspalba.ro (telefon – 0258/835243), însoțite de datele de contact ale organizatorului.

Comunicat de presă

DSVSA și DSP Alba

Distribuie Acum

3 septembrie 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...