Actualitate

Ordonanţa privind înjumătăţirea ratei la bancă, adoptată de Guvern. Dobânzile vor trebui plătite integral

Premierul Victor Ponta a anunțat că în ședința de guvern de joi va fi adoptată ordonanța care permite înjumătățirea ratei la bancă pe o perioadă de doi ani. Totuşi, veştile nu sunt atât de bune precum par, deoarece reducerea se va aplica doar pentru sumele împrumutate, nu şi pentru dobânzile şi comisioanele aplicate de bănci.

„Vreau să anunț public că astăzi avem pe ordinea de zi și vom adopta o ordonanță de modificare, e vorba de creditul fiscal, acea prevedere care permite celor care au rate la bancă să li se înjumătățească rata pe o perioadă de doi ani iar noi vom suporta deducând din impozit dobânda suplimentară”.

În realitate, potrivit economiştilor, nu va fi vorba despre o reducere cu jumătate din valoarea ratei achitate lunar. Un calcul foarte simplu arată că reducerea cu 50% a ratei lunare în cazul creditelor bancare este de fapt mult mai mică, în condiţiile în care rata este formată mai ales din dobânzi și comisioane, iar „principalul” din rată este mult mai mic.

Conform calculelor Capital, la o rată lunară de 700 de lei, reducerea este de doar 120 de lei, adică sub 20%. Din cei 702 lei plătibili lunar, principalul (partea din suma împrumutată, fără dobânzi) este de 244 de lei în timp ce dobânda este de 458 de lei.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 iunie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...