Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Operație reușită de replantare a brațului bărbatului din Cugir care a căzut duminică de la etajul trei

Într-un material publicat în ziarul nostru duminică, 7 aprilie vă relatam faptul că un bărbat de 61 de ani din Cugir, aflat în stare de ebrietate, a căzut de la etajul trei al blocului în care locuiește și în urma căderii și-a secționat un braț.

Cu această ocazie, un membru al personalului medical al ambulanței care a sosit la fața locului a avut prezența de spirit să pună brațul amputat în gheață și astfel, la circa două ore după ce bărbatul a fost adus la UPU SMURD Târgu Mureș, o echipă medicală coordonată de şeful Compartimentului Chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, dr. Dorin Dorobanţu, a realizat replantarea membrului.
Intervenţia a durat circa 6 ore şi a fost un real succes. În prezent, pacientul este monitorizat şi supravegheat postoperator în cadrul Secţiei Clinice ATI, este stabil hemodinamic şi respirator. În plus, va fi supravegheat în continuare de către o echipă complexă de medici pentru monitorizarea evoluţiei.

Merită menționat faptul că aceasta este cea de-a doua intervenție de replantare de braț realizată la Tîrgu Mureș. Prima intervenție a avut loc în anul 2016, pacientul fiind un tânăr de 22 de ani, operația fiind coordonată de același medic.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2019

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...