Actualitate, Stirea Zilei

Openul Județului Alba la șah rapid

Duminică 6 martie, Hotelul Transilvania va fi gazda Openului Județului Alba la șah rapid, turneu organizat de Federația Română de Șah și CSU Alba Iulia, care precede Openul Internațional al României, care va avea loc la Alba Iulia în perioada 16-23 martie.

Ritmul de joc este 15 minute de jucator pentru toată partida, urmând a se juca 7 runde în sistem elvețian. Validarea înscrierilor se face în intervalul orar 14.00-14.30, iar prima runda va începe la orele 15. Arbitrii turneului sunt Marius Ceteraș (Alba Iulia) și Alin Toma (Cluj-Napoca).

La turneul de duminică pot participa atât jucători legitimați cu rating FIDE sub 2300, cât și jucători nelegitimați, indiferent de vârstă. Miza principală a turneului este calificarea în Openul Internațional al României, primii trei clasați urmând a se alătura marilor maeștri și maeștrilor internaționali în turneul vedetă al festivalului șahist organizat în luna martie la Alba Iulia. Tocmai de aceea prezența jucătorilor cu rating FIDE peste 2300, care au drept de joc în Openul Internațional al României, nu este permisă în Openul Județului Alba la șah rapid, pentru a nu influența lupta pentru calificare.

Până vineri dimineata își anunțaseră participarea 52 de sahiști din județele Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Hunedoara, Mehedinți, Mureș, Sibiu și Timiș, dar organizatorii se așteaptă ca numărul participanților să crească în zilele următoare. Taxa de participare este 50 lei pentru seniori, 40 lei pentru pensionari și 30 lei pentru juniori, iar jucătorii care se înscriu până în data de 5 martie beneficiază de o reducere de 10 lei la taxa de participare.

Fondul de premiere este de 2300 lei, din care primii 5 clasați din clasamentul general vor primi 500 lei, 400 lei, 300 lei, 200 lei, respectiv 100 lei, urmand a se acorda si 8 premii speciale in valoare de 100 lei pentru cei mai bine clasati jucatori la urmatoarele categorii: veterani peste 65 ani, veterani peste 50 ani, feminin, juniori sub 20 ani, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani, copii sub 8 ani si copii sub 6 ani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 martie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...