Actualitate, Stiri

Omul de afaceri Alexandru Duca, singurul care a primit închisoare cu executare în dosarul de corupţie de la Finanţe

Curtea de Apel Târgu Mureş a pronunţat sentinţele pentru inculpaţii în dosarul de corupţie de la Finanţe. Este vorba despre avocata Doina Scutea, omul de afaceri Alexandru Duca, Anghel Bogin, Claudiu Vulpe şi Radu Bogdan. Toţi au primit pedepse cu închisoarea însă doar unul din ei ajunge efectiv după gratii. Alexandru Duca a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Dosarul a ajuns să fie judecat de către Curtea de Apel Târgu Mureş, după ce avocata Doina Scutea a cerut strămutarea cauzei de la Curtea de Apel Alba Iulia, la Târgu Mureş, motivând că aici nu ar avea parte de un proces corect.

Lista acuzaţiilor pentru cei cinci inculpaţi este destul de lungă şi include infracţiunea de înşelăciune, trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare şi abuz în serviciu.

Doina Scutea – avocat, fost decan al Baroului Alba – 2 ani de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, plus alte două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată;

Anghel Ştefan Bogin – fost director la Directia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Alba – 1 an și 6 luni de închisoare cu suspendare pentru cumpărare de influenţă, instigare neurmată de executare la comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial;

Alexandru Duca – administrator de fapt al SC Fonduri Structurale şi de Coeziune SRL Alba Iulia – 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru două infracţiuni de cumpărare de influenţă, complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă, delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (10 acte materiale) şi spălare de bani. Amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de instigare neurmată de executare la infracţiunea de abuz în serviciu.

Potrivit IPJ Alba, în cursul zilei de ieri, condamnatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, urmând să fie transferat în penitenciar, pentru executarea pedepsei.

Vasile Claudiu Vulpe – fost ofiţer SIE – 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni de cumpărare de influenţă, complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Radu Bogdan – administrator al unei societăţi comerciale, fost consilier în cadrul Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii – 1 an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru două infracţiuni de trafic de influenţă.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

13 iunie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...