Actualitate, Pamflet

Olimpiada de iarnă nu e ca … primăvara

cerculetele olimpiceLa televizor a fost deschiderea oficială a Olimpiadei de Iarnă de la Soci, Rusia. Deşi zăpada e puţină – că e criză –, ruşii au fost destul de precauţi şi au păstrat, pe undeva prin peşteri secrete, neaua de anul trecut. Zăpada albă pentru zile negre se ţine, nu-i aşa?.

Am înţeles că iubita lui Putin (Kabaeva nu ştiu cum) a deschis oficial Olimpiada. Până la urmă e dreptul lor, KGB-ul dictează în ţara pravoslavnicilor, Moscova e peste tot. Zdrazvite, tăvarăşci.

Că aşa era şi-n bancul ăla, nu ?
„Cu cine se învecinează Rusia?”
„Cu cine vrea…”

În judeţul Alba Olimpiada de Iarnă sa lăsat cu o glaciţiune în toată regula: Ion Dumitrel, cel mai important lider PDL din judeţ (din punctul de vedere al acordării de bani) a declarat – foarte supărat – că nu va face, nu va participa la nici o colaborare cu partidul lui Băsescu, Partidul Mişcarea Populară.
Nici Hava nu e prea vesel. El e cu Cetatea lui, are suficiente manevre şi şmenăreli… nu are chef de compromisuri cu alde Tomac, Lăzăroiu şi alte no-name-uri din PMP, care nu au perspective, de nici un fel. Să fim serioşi.

Îi salutăm pe liberalii de Alba care se lăudau acu vo câţiva ani că fac o olimpiadă de iarnă la Arieşeni. În 2020 toamna, cândva, nu ştim. Oameni buni! Ce nu e clar? La noi nu se poate! Nu e zăpadă suficientă, nu sunt pârtii, nu sunt condiţii, nu e zăpadă, nu e vreme rece, nu e nimic. În Arieşeni e hărmălaie ca-n China…
Ca să nu mai zic că în urmă cu o săptămână a bătut vântul puţin mai tare pe Muntele Şureanu şi s-a luat curentul pe tot Domeniul Schiabil Şureanu. Să moară Sabău de oftică… Au plecat toţi de pe pârtii cu buza dezumflată.
Asta este prima ispravă a PSD-istului Bogdan Medrea – bolovanul, cum l-a numit primarul Mircea Hava –, care nu ştie pe ce lume e, care nu ştie de ce curentul continuu trebuie să curgă pe ţeavă la teleschiuri … că altfel jucăriile lui Sabău se opresc şi oamenii pleacă supăraţi acasă.

Ce putem spune la această Olimpiadă! Dacă ar fi să-i amintim pe fraţii noştri moldoveni (care mai suportă încă cizma ocupantului sovietic sau rus), am spune, fără tăgadă: Soci şi groază! Olimpiada chiar a pornit. Funcţionează! Perestroika, glasnostul nu au falimentat! Încă! Nici democraţia!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...