TEATRU ALBA
Sport

Olimpia Aiud a terminat turul campionatului neînvinsă la juniori A 1

metalul-aiud-olimpia-aiudOdată cu sfârșitul turului competiției Liga a IV-a seniori, s-a terminat și prima parte a campionatului Juniorilor A1. „Campioana de toamnă” a juniorilor A1 este Olimpia Aiud, formație care a pierdut doar două puncte în tot turul campionatului (1-1 în deplasarea de la Rapid CFR Teiuș, în prima etapă).
Deși, sezonul trecut Olimpia Aiud a terminat campionatul juniorilor A1 pe poziția a 10-a, cu o linie de clasament de 11 victorii, 4 egaluri și 13 înfrângeri, anul acesta aiudenii par a nu avea adversar în campionat. În doar o jumătate de sezon (cu 2 echipe mai puțin în actualul campionat, față de cel precedent), echipa antrenată de Țălnar Remus și Dumitru Mircea a izbutit să adune 34 de puncte din 36 posibile, cu 11 victorii (asemenea întregului sezon trecut), 1 egal și nici o înfrângere. De asemenea, liderul juniorilor A1 deține și „titlurile” de cel mai bun atac și cea mai bună apărare la jumătatea sezonului, cu 53 de goluri marcate și doar 8 primite.
Parcursul excelent al aiudenilor se datorează, în mare parte, unuia dintre cei mai talentați jucători; Ciubucă Bogdan, aiudeanul născut în 1995, a marcat nu mai puțin de 29 de goluri din totalul de 53 al echipei. Aportul acestuia este imens, iar fără doar și poate aiudeanul este „vârful de lance” al echipei care iernează pe primul loc al clasamentului, la 5 puncte distanță față de ocupanta locului secund, Performanța Alba Iulia și 11 puncte față de ocupanta locului trei, CS Ocna Mureș. Vezi clasamentul AICI.
În acest tur de campionat, la juniori A1 s-au marcat 368 de goluri. După cum ați citit mai sus, liderul Olimpia Aiud are cele mai multe goluri marcate și cele mai puține primite. Celelalte două recorduri (cele negative) le deține cealaltă formație din Aiud, „lanterna roșie” Metalul Aiud, care are 9 goluri marcate și 94 de goluri primite. Top 5-ul marcatorilor din campionatul juniorilor A1 este următorul:
Ciubucă Bogdan (Olimpia Aiud) – 29 goluri
Stanciu Denis (Energia Săsciori) – 21 goluri
Irimie Filip George (Arena Alba Iulia) – 16 goluri
Ordean Claudiu Nicolae (Arena Alba Iulia) – 16 goluri
Chirilă Darius (Industria Galda de Jos) – 11 goluri
Lotul liderului CS Olimpia Aiud, condus de antrenorii Remus Țălnar și Dumitru Mircea, este următorul: Ursu Florin, Bolog Mihai, Ignat Bogdan, Goarnă Adrian, Cioca Andrei, Miske Robert, Mureșan Cătălin, Bordean Cosmin, Epure Raul, Bic Alexandru, Felindean Marius, Ignat Marian, Șimandi Daniel, Moga Dănuț, Mărginean Daniel, Trifan Cristian, Bucur Cristian, Gîlea Horațiu, Sas Ionuț, Ciubucă Bogdan, Crai Cătălin, Fărcaș Vasile, Fleșer Sergiu, Luca Sebastian.

Distribuie Acum

4 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...