Actualitate, Cultura

Ocna Mureş: Corul „Doruleţ” a fost invitat la Festivalul Coral Mondial KORAIS din Tessaloniki

Corul „Doruleţ” din Ocna Mureş, a fost invitat la al V-lea Festival Coral Mondial KORAIS din Tessaloniki, care se va desfăşura în perioada 24- 27 aprilie 2015.
După ce a răspuns invitaţiei, corul a reuşit să treacă şi de condiţiile impuse de organizatori. Astfel va fi prezent la acest festival alături de coruri din Bulgaria, Cehia, Polonia, Cipru şi Turcia.

Înfiinţat în 2008, corul „Doruleţ”a suferit câteva transformări. Astăzi cuprinde peste 30 de corişti, uniţi din plăcerea de a cânta . În 2013, s-au constituit în asociaţie corală. Dirijorul este acelaşi de la început, Eva Forika profesoară de muzică cu îndelungată experienţă profesională.

Cu un bogat repertoriu, Corul „Doruleţ” a participat la diverse spectacole şi festivaluri naţionale şi internaţionale. Este astfel la a treia participare la festivaluri corale în afara ţării : Cehia (Praga, festival de Advent- 6- 9 dec. 2009), Polonia ( Cracovia, festival de Advent, 6-8 dec. 2013), iar în acest an, în Grecia (Tesaloniki, 24-27. aprilie).

În Grecia, repertoriul va cuprinde două prelucrări din folclorul românesc: „Doruleţ, doruleţule!” şi „Iac-aşa!”, precum şi piese din repertoriul coral universal. Femeile vor purta îi româneşti cusute de una din coriste , dovadă a tradiţiei populare păstrate peste timp. Celelalte piese, din repertoriul internaţional sunt „Siyahamba”- cântec african în zulu, „Bourrée” după Leopold Mozart în manieră modernă şi „Îl silezio” de Nini Rosso- adaptat pentru cor mixt şi trompetă de un membru al corului nostru. Solistul trompetist este dl. Borca Florin.

Pe această cale, membrii Corului „Doruleţ” mulţumesc sponsorilor, apreciind gestul lor, care face posibilă deplasarea în Grecia.

La Tesaloniki, va răsuna cânt românesc prin intermediul Corului „Doruleţ” din Ocna Mureş!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...