Stirea Zilei, Stiri

Obiectiv îndeplinit. Primăria a finalizat modernizarea drumului de la ieşire din Alba Iulia spre Zlatna

drum micestiDupă lungi aşteptări, deranj şi inconveniente, lucrările de modernizare a Drumului Naţional 74, de la intrarea în Alba Iulia dinspre Zlatna, au ajuns la final. Totul s-a făcut chiar cu o economisire considerabilă, de 7 milioane de lei.

Prin acest proiect, s-a realizat modernizarea străzilor Zlatnei şi Calea Moţilor şi echiparea acestora cu reţea de distribuţie apă potabilă, de la km 99 până la km 103, cu canale de preluare a apelor pluviale, a fost realizată pistă de biciclete, dar şi un canal tehnic care poate prelua reţele aeriene de cabluri ale mai multor furnizori de servicii. Până acum, au fost relocate în subsol cablurile unor operatori de televiziune şi internet, însă pe viitor se are în vedere şi mutarea cablurilor de curent electric.

Silvia Moldovan„Lucrarea nu a fost una uşoară. A fost chiar foarte complexă, ţinând cont de faptul că totul s-a făcut sub trafic, pentru că nu aveam pe unde să deviem traficul. De aici a rezultat şi disconfortul pentru şoferi şi pentru locuitori”, a declarat Silvia Moldovan, director tehnic în cadrul Primăriei Alba Iulia.

Proiectul în cadrul căruia au fost realizate aceste lucrări a avut o valoare totală de 21.712.036 lei, din care Primăria Alba Iulia a contribuit cu 4.136.345 lei. Restul banilor au venit din fonduri europene şi de la Guvern. Valoarea cheltuită a fost de 15.091.069 lei, cu aproape 7 milioane mai puţin decât se estima iniţial. Din păcate, suma economisită nu va putea fi folosită în alte scopuri.

„Am ajuns la finalul proiectului. Sunt sigur că lucrările executate vor contribui în mod direct în creşterea gradului de confort urban pentru albaiulieni. Pot spune că în ceea ce priveşte infrastructura rutieră din Alba Iulia, oraşul stă foarte bine. Am început proiectarea şi intervenim şi pe străzile din cartierele nou construite şi am început să intervenim şi pe alte 52 de noi străzi. Acum vreau să le mulţumesc albaiulienilor pentru răbdarea avută pe durata de intervenţie şi derulare a lucrărilor, dar şi echipei din unitatea de implementare pentru interesul avut în impunerea exigenţelor noastre tuturor furnizorilor din proiect. Acum ne vom concentra pe viitoarea alocare bugetară europeană pe perioada 2014 – 2020 să depunem noi proiecte fezabile şi să continuăm dezvoltarea municipiului  ca oraş european”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Lucrarea are o garanţie de cinci ani de la darea în folosinţă a drumului. Cheltuielile de întreţinere a lucrării, însemnând curăţarea parapeţilor, a spaţiilor verzi, etc. vor fi suportate de administraţia locală. Eventualele costuri din distrugerea unor elemente ale drumului, provocate de accidente, vor fi fie recuperate de la persoanele care se fac vinovate de deteriorarea lor, fie vor fi acoperite de primărie.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 martie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...