Actualitate, Educatie, Interviuri, Locale, Stiri, Stiri Aiud

O profesoară din Aiud a reușit să câștige două proiecte europene de mobilitate în valoare de peste 160.000 de euro!

Interviu cu Gheorghiță Delia Angela din Aiud

Vă rog să ne spuneți câteva lucruri despre dumneavoastră.

Mă numesc Gheorghiță Delia Angela și din anul 1990 am lucrat la Liceul Tehnologic Agricol ”Alexandru Borza” Ciumbrud. Am lucrat 28 de ani la această instituție de învățământ. Momentan lucrez la Liceul Tehnologic din Aiud. Între 2011 și, 2014 am fost director adjunct, iar apoi din 2014 am plecat la inspectoratul școlar unde am avut o activitate de cinci ani și cinci luni, din 2014 în septembrie până în 2020. În ianuarie 2020 am revenit la catedră la Liceul Tehnologic Aiud.

Am înțeles că ați scris proiecte europene care au fost aprobate. Ne puteți da detalii despre aceste demersuri?

În anul 2012 m-am apucat și am scris un proiect un proiect european. Erau acele proiecte de mobilități la liceele tehnologice și am reușit să scriu, la o clasă de comerț, fiind specialitatea mea.

În 2013 am câștigat acest proiect. Am fost bucuroși. Liceul a câștigat 52.008 euro pe un proiect care se numea specialiștii europeni în producția și vânzarea de produse alimentare. Acest proiect viza o clasă de a unsprezecea care să își facă practica într-o țară europeană adică mobilitate pe un proiect ”Leonardo da Vinci”.

Am mai scris încă un proiect de mobilitate pentru tehnicienii veterinari și s-a câștigat proiectul în valoare de 113 024 de euro pentru 36 de elevi și patru însoțitori. În anul 2015 s-a scris proiectul și s-a câștigat în anul 2016 când a avut loc mobilitatea. Prima dată o clasă s-a dus în februarie în Cipru și elevii au efectuat practica în clinici veterinare foarte bine dotate și în ferme de animale. În toamna anului 2016 a plecat următoarea clasă în Portugalia unde au fost la foarte multe clinici foarte bine dezvoltate și în ferme de animale.

Să sperăm că acei copii viitorul acestei țări vor face în țara lor ceva asemănător.

A fost dorința mea să investesc în oameni, în copii. Noi, ca și cadre didactice trebuie să formăm caractere, nu să distrugem. Dar de regulă eu și toți colegii mei am încercat să-i ducem pe calea cea mai bună. Se spune că elevii sunt oglinda profesorului. E adevărat, așa este și trebuie să-i privim ca și pe copiii noștri.

E greu să fii diriginte?

E greu, dar plăcut pentru că vezi rezultatele. Din totdeauna am spus că dacă un copil nu este bun la o materie nu poți să-i spui că nu e bun. Fiecare copil are ceva bun pe care trebuie să-l găsim, lucrul acela care îl poate face el cel mai bine. Un dascăl chiar poate să descopere asta doar ca trebuie să aibe multă determinare. Munca de dascăl poate să fie foarte frumoasă și să aibe satisfacții nenumărate dacă acel dascăl se implică trup și suflet în viața elevilor. Eu tot așa le spun elevilor că :”trebuie să vă depășiți maestrul. Atunci sunteți cei mai buni și eu atunci mă consider că mi-am atins menirea de dascăl.”

Ce le transmiteți cititorilor

Eu așa spun: românii sunt un popor iubit de Dumnezeu. Trebuie să înțeleagă și românii treaba asta și atunci va fi bine, cu credinta, iubire si seriozitate, nu poti face decat lucrui bune, chiar extraordinare.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 iulie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...