Actualitate

O procuroare care lua mită vaci şi oi judecată la Alba Iulia

Pe rolul Curţi de Apel Alba Iulia a intrat un dosar cel puţin interesant. Este vorba de dosarul de corupţie a fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gheorgheni, judeţul Harghita, Izabella Majeczki. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis cererea inculpaţilor, care au solicitat strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Târgu-Mureş.
Dosarul a intrat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în 25 august 2014, dar, deocamdată, nu a fost stabilit un prim termen. Fostul prim-procuror Izabella Majeczki şi ceilalţi doi inculpaţi, Szabo Toma Carol şi Sandor Pongraz, au fost trimişi în judecată în noiembrie 2013. Cei trei au stat în arest preventiv 3 luni şi jumătate, până la sfârşitul lunii ianuarie 2014. Majeczki Izabella este acuzată de două infracţiuni de luare de mită, instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, Szabo Toma-Carol a fost trimis în jduecată pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar Sandor Pongracz pentru dare de mită.
Potrivit DNA, inculpata Majeczki Izabella, în cursul anului 2011, în Com. Ditrău, Jud. Harghita, prin intermediul concubinului ei, Szabo Toma-Carol, a pretins şi a primit de la denunţător, în mai multe tranşe, două vaci, trei oi şi doi miei, în schimbul promisiunii că va adopta o soluţie favorabilă faţă de denunţător şi fiul acestuia care erau cercetaţi pentru fapte de violenţă fizică comise faţă de alte două persoane, în cadrul unui dosar penal în care supravegherea urmăririi penale era efectuată de aceasta.
Inculpata Majeczki Izabella, în perioada 26 august-septembrie 2013, i-a solicitat inculpatului Sandor Pongracz, ca acesta să faciliteze obţinerea de către societatea deţinută de concubinul ei, a unei lucrării de construcţie, iar la data de 26.08.2013, a primit de la acest inculpat o sacoşă ce conţinea produse alimentare, în schimbul ajutorului promis de prim-procuror în legătură cu un dosar penal în care o firmă administrată de Sandor Pongracz formulase sesizarea.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 august 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...