Actualitate, Stiri

O nouă şansă pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă din Regiunea Centru

Proiect Vimed5Un nou proiect destinat sprijinirii persoanelor aflate în căutarea unui loc de munca, va fi implementat în perioada următoare în judeţul Alba. Sc Vimed Com Srl beneficiar al proiectului „Dezvoltarea capacităţilor de angajare a capitalului uman in Regiunea Centru” în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba, au susţinut joi conferinţa de lansare a proiectului.

Proiectul a fost demarat în data de 4.04.2014, cu o perioada de implementare de 18 luni şi bugetul de 2.145.509 lei. Beneficiarul Sc Vimed Com Srl are ca obiectiv general dezvoltarea capitalului uman, creşterea competitivităţii şi asigurarea de oportunităţi sporite pentru participarea viitoare pe o piaţă a muncii modernă, flexibilă şi inclusivă pentru 270 de persoane din Regiunea Centru (judeţele Alba, Sibiu, Mureş, Braşov, Covasna şi Harghita). Acesta contribuie direct la atingerea obiectivului general al POSDRU şi la realizarea indicatorului de program privind dezvoltarea capitalului uman cu privire la 1.650.000 de persoane.

Efectul pozitiv pe termen lung al proiectului va fi generat de creşterea gradului de cunoaştere, instruire şi calificare a celor 270 de persoane înscrise în grupul ţintă din care 140 de şomeri de lungă durată participanţi la programe integrate, 84 de şomeri de lungă durată certificaţi in cadrul programelor de instruire la care au participat, iar la finalul proiectului 31 de persoane işi găsesc un loc de muncă ca urmare a participării la activităţile proiectului prin angajare sau auto-angajare. Cursurile de formare sunt gratuite şi au următoarele domenii : competenţe TIC, competenţe antreprenoriale,competenţe lingvistice, îngrijire bătrâni la domiciliu, baby sitter, lucrător în pensiune turistică.

Evenimentul de lansare a proiectului a reunit reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi regionale, ai ONG-urilor, experţi şi reprezentanţi ai beneficiarului şi partenerilor din proiect. Proiectul „Dezvoltarea capacităţilor de angajare a capitalului uman în Regiunea Centru ” este co-finanţat din Fondul Social European,prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”,axa prioritară 5 : „Promovarea măsurilor active de ocupare”, Domeniul major de intervenţie: 5.1 „Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...