Actualitate, Cultura

O nouă premieră la Teatrul Prichindel: „Punguţa cu 2 bani”, prezentată în premieră la Alba Iulia

01.În weekend la Alba Iulia a avut loc o nouă premieră a Teatrului Prichindel: este vorba de „Punguţa cu 2 bani”, după Ion Creangă, în regia lui Gabriel Apostol, actor şi regizor al Teatrului Ţăndărică din Bucureşti (premiera 21 februarie 2014).

Aflat la prima colaborare cu teatrul albaiulian, regizorul Gabriel Apostol a declarat: „Sunt bucuros că am fost invitat să regizez la Alba Iulia. Cu actorii de aici a fost dragoste la prima vedere. Am întâlnit o echipă foarte talentată şi am creat o legătură strânsă. Eu nu am montat niciodată piese dacă nu a fost empatie cu cei cu care am lucrat. Cine lucrează la Teatrul Prichindel nu o face pentru bani, ci din pasiune. Ce mi se pare frumos este că toată lumea din acest teatru a contribuit la realizarea acestui spectacol şi a făcut-o cu şi din pasiune. Pot să spun că actorii teatrului de animaţie merită statui, şi nu o spun aşa”.

„Nu este doar un spectacol pentru cei mici. Orice copil are ce învăţa din această poveţele lui Creangă, chiar şi adulţii pot să retrăiască această poveste frumoasă. Din păcate noi avem personal restrâns şi dacă lipseşte un actor sau un tehnician nu mai putem juca piesa. Această limitare ne face să fim foarte serioşi când alegem o piesă, să fie o reuşită şi să o jucăm cât mai mult. Nu ne permitem să pregătim, să facem o piesă pe care să o jucăm de câteva ori, aşa cum fac alte teatre”, a declarat Ioana Bogăţan, managerul teatrului albaiulian.

Repetiţiile au avut loc în februarie, spectacolul urmând să fie jucat la Alba Iulia şi apoi în mai la festivalurile de la Arad şi Chişinău.

Echipa spectacolului:
Actorii: Viorica Boda, Teodora Popa, Amalia Pop, Ramona Mincu Benchea, Radu Hăprian Dan
Regia artistică: Gabriel Apostol
Scenariul: Gabriel Apostol
Scenografia: Marian Sandu
Muzica: Dan Bălan
Pictură şi sculptură: Oriana Pelladi, Marian Sandu
Regizor tehnic: Elena Scorţeanu
Maestru de sunte: Levente Szöcs
Maestru de lumini: Ovidiu Tămăşan
Tehnicieni: Ilie Petrescu, Horia Oargă
Realizare costume: Mirela Tămăşan
Construcţie decor: Marin Goia

Ultima oară când s-a jucat „Punguţa cu 2 bani” la Prichindel a fost în 1995, regia fiind semnatăd e Cornelia Daniel. Patru din actorii de atunci sunt şi în distribuţia din 2014: Viorica Boda, Teodora Popa, Amalia Pop, Radu Hăprian Dan.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...