Actualitate, Cultura, Locale, Stiri

O nouă întâlnire cu cartea în cadrul Clubului de Lectură „LecturAlba” al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba

Pentru a-și promova colecția de carte și pentru a încuraja lectura ca mod de a petrece timpul în și alături de comunitate, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a inițiat de câțiva ani buni un club de lectură denumit simplu, „LecturAlba”. Clubul de Lectură „LecturAlba” este deschis tuturor celor ce iubesc cărțile și scriitorii iar membrii clubului nu-și doresc să facă critică literară ci doar să se bucure împreună de lectură, să schimbe idei, să-și petreacă în mod plăcut timpul liber și să cunoască noi oameni cu preocupări similare.

Prima propunere de lectură, pentru întâlnirea din luna iulie a clubului, care va avea loc miercuri, 31 iulie 2019, ora 17:00, la sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba este Micul Prinț de Antoine de Saint Exupery. Cartea a fost publicată prima data pe 6 aprilie 1943. Micul Prinț este a patra cea mai tradusă carte din lume și a fost votată cea mai bună carte a secolului al XX-lea în Franța. Tradusă în mai mult de 250 de limbi și dialecte, a devenit una din cele mai bine vândute cărți publicate vreodată. Micul Prinț aduce în discuție teme esențiale pentru fiecare dintre noi: prietenia, dragostea, moartea, timpul, realitatea. Este o carte care trebuie citită în repetate rânduri pentru a-i pătrunde și înțelege adevărurile ascunse.

Cea de-a două propunere de lectură, a membrilor clubului este romanul Soția tăcută semnat de A.S.A. Harrison. Cartea, un thriller psihologic considerat cartea anului 2013, este o propunere potrivită pentru o lectură de vacanță.

Clubul de Lectură „LecturAlba” este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba și se vrea a fi o activitate vie și interactivă, lipsită de îngrădiri și formalism, în măsură să incite la lectură și dragoste de carte. Clubul de lectură este deschis tuturor și se desfășoară de fiecare dată în ultima zi de miercuri a fiecărei luni din an, începând cu ora 17:00, la sala de lectură a bibliotecii județene din Alba Iulia, str. Trandafirilor, nr. 22. Proiectul face parte din Programul 1. USERS/1.1 Clubul de lectură.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 iulie 2019

About Author

Redactiealba


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...