Actualitate, Stiri

O nouă atracţie în Alba Iulia: Parcul Dendrologic „Dr. Ioan Vlad”

harta parc dendrologicParcul Dendrologic “Dr. Ioan Vlad” îşi deschide porţile pentru public. Astfel, municipiul Alba Iulia va oferi locuitorilor și turiștilor o varietate mai mare de oportunități de petrecere a timpului liber, combinând două avantaje majore: Cetatea Alba Carolina și ecoturismul în zona ambientală naturală a Parcului Dendrologic și Vârful Mamut.

Alba Iulia înregistrează o nouă premieră, prin cel mai amplu proiect de punere în valoare și utilizare ca atracție turistică și de agrement, respectiv educație pentru natură și cicloturism a unei bogății naturale locale – Parcul Dendrologic dr. Ioan Vlad (cu o suprafață totală de peste 21 de ha), o resursă care să devină complemntară atracțiilor turistice localizate în Cetatea Vauban.

Parcul dispune de o parcare de 600mp, alei pietonale, coșuri de gunoi, locuri de odihnă, podețe și alte amenajări. Programul de funcționare pe durata acestei veri este între orele 9-21, intrarea fiind gratuită în luna mai, iar din iunie va costa 1 leu pentru copii şi 2 lei pentru adulţi.  Mai multe detalii puteți găsi pe www.parc.apulum.ro

“Vă invit să vă bucurați de una dintre cele mai frumoase zone de agrement și de relaxare din România, Parcul Dendrologic – Dr. Ioan Vlad. Pentru pasionații de mișcare în aer liber sau pentru cei care vor să evadeze din oraș, deschidem porțile singurului parc dendrologic construit în inima păduri, care adăpostește peste 1100 de specii de plante din toate colțurile lumii. O minune peisagistică desfașurată pe o suprafață de 21ha, cel mai amplu proiect de transformare în atracție turistică a unei bogății naturale locale.”, a spus  Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...