Actualitate, Sport, Stiri

O medalie de aur şi una de bronz pentru şahiştii albaiulieni în prima probă a Campionatelor Naţionale pentru juniori

Radu Tampea si Mihnea CostachiDuminică, 13 aprilie, în staţiunea Călimăneşti-Căciulata din judeţul Vâlcea, s-a încheiat prima probă, cea de şah clasic, a Campionatelor Naţionale de şah pentru juniori, printre ştigători aflându-se şi de această dată şahiştii din judeţul Alba.

MIHNEA COSTACHI. Participând la categoria băieţi sub 14 ani, Mihnea (CSU Alba Iulia) a câştigat 8,5 puncte din 9 partide, obţinând un nou titlu de campion naţional şi calificarea la Campionatele Mondiale de Juniori care se vor desfăşura în luna septembrie în Africa de Sud.

La aceeaşi categorie, albaiulianul George Ileană (legitimat la Logismart Sibiu) s-a clasat pe locul 8 cu 6 puncte şi Iustin Ciorgovean (CMS Alba Iulia) a terminat pe locul 17 cu 5,5 puncte, dintr-un total de 61 de participanţi. Participarea lui Iustin la competiţie a fost posibilă datorită sprijinului financiar acordat de firma IPEC din Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba.

RADU ŢÂMPEA. Legitimat la CSU Alba Iulia, Radu Ţâmpea s-a clasat pe locul 3 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani cu 7 puncte din 9 posibile, obţinând astfel medalia de bronz. Juniorul albaiulian (antrenat de Marius Ceteraş şi Mihnea Costachi) se află la prima medalie la naţionalele de juniori, după ce în anul precedent s-a clasat primul în concursul naţional şcolar la categoria copii sub 8 ani.

ADRIAN SECHEREŞ. Teiuşanul (legitimat la CSS 1 Timişoara) s-a clasat pe locul 4 la categoria băieţi sub 16 ani cu un total de 6,5 puncte.

Notăm aici şi clasări superioare realizate de juniorii legitimaţi la CSO Cugir şi pregătiţi de profesorul Vasile Lupu: este vorba de Ianis Tarciuc (locul 30 din 76 de participanţi la categoria băieţi sub 8 ani), Klaid Iordăchescu (locul 60 la categoria băieţi sub 8 ani), Ilie Arion (locul 52 din 109 participanţi la categoria băieţi sub 10 ani) şi Mircea Zinca (locul 24 din 28 de participanţi la categoria băieţi sub 16 ani).

Având părinţii originari din ocna Mureş, Diana Ciungan (CS Logic 64 Braşov) a obţinut titlul de campioană naţională la categoria fete sub 16 ani.

În perioada următoare vor avea loc probele de dezlegări (rezolvări de probleme de şah), şah rapid şi blitz din cadrul Campionatelor Naţionale de şah pentru juniori.

FOTO: Arhivă

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 aprilie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...