Actualitate, Stiri

O firmă din Sebeş a exploatat lemn din Valea Prigoanei, fără a avea acest drept

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Cluj Napoca – I.S.V. Alba, au efectuat, luni, 28.07.2014, un control, în baza Planului de acţiune „Scutul Pădurii 2014”, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase, la o societate comercială cu sediul în municipiul Sebeș.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în perioada 09.05 – 20.05.2014, respectiva societate comercială a emis și înregistrat mai multe avize de primire material lemnos, în cantitate totală de 511 mc lemn pentru construcție, material ce ar fi fost tăiat din partida Valea Prigoanei, care nu a fost predată de către Ocolul Silvic Blaj în vederea exploatării.

De asemenea, s-a stabilit că administratorul societăţii nu a anunțat în termenul legal pierderea avizelor de însoțire primară pentru cantitatea de material lemnos menționată mai sus.

Față de societatea respectivă fost luată măsura sancționării contravenționale, conform prevederilor articolului 19, al. 1, lit. a și articolul 21, lit. h, din Legea nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 15.000 lei, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare a cantității de 511 mc. material lemnos.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 iulie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...