Actualitate, Stiri

O firmă din Sebeş a exploatat lemn din Valea Prigoanei, fără a avea acest drept

Polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu specialişti din cadrul I.T.R.S.V. Cluj Napoca – I.S.V. Alba, au efectuat, luni, 28.07.2014, un control, în baza Planului de acţiune „Scutul Pădurii 2014”, pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale în legătură cu tăierea, transportul, prelucrarea și comercializarea materialelor lemnoase, la o societate comercială cu sediul în municipiul Sebeș.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în perioada 09.05 – 20.05.2014, respectiva societate comercială a emis și înregistrat mai multe avize de primire material lemnos, în cantitate totală de 511 mc lemn pentru construcție, material ce ar fi fost tăiat din partida Valea Prigoanei, care nu a fost predată de către Ocolul Silvic Blaj în vederea exploatării.

De asemenea, s-a stabilit că administratorul societăţii nu a anunțat în termenul legal pierderea avizelor de însoțire primară pentru cantitatea de material lemnos menționată mai sus.

Față de societatea respectivă fost luată măsura sancționării contravenționale, conform prevederilor articolului 19, al. 1, lit. a și articolul 21, lit. h, din Legea nr. 171/2010, cu amendă în valoare de 15.000 lei, fiind aplicată și măsura complementară de confiscare a cantității de 511 mc. material lemnos.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 iulie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...