Actualitate, Educatie, Stirea Zilei, Stiri

O delegaţie a colegiului militar albaiulian în Portugalia

În perioada 21-26 februarie 2015 o delegație a colegiului militar albaiulian a participat la Santarem, Portugalia, cea de-a șasea reuniune din cadrul parteneriatului multilateral Comenius „Mens Sana in Corpore Sano – Lets Find the Ballance”.

Din delegaţie au făcut parte elevele caporal Mădălina Coloji, Letisia Scînteie, Camelia Precop, profesoara Cornelia Bratu, profesoara Paraschiva Fărcaș și colonelul Gheorghe Urian – alături colegi din alte șase instituții de învățământ din Suedia, Grecia, Italia, Portugalia, Turcia, Bulgaria.

Pentru reuniunea din Portugalia fiecare partener a intervievat persoane în vârstă despre stilul de viață sănătos și a realizat un studiu comparativ privind stilul de viață al tinerilor de azi și cel al bunicilor lor pe vremea când aveau aceiași vârstă. Concluziile studiului au scos la iveală faptul că tinerii de azi sunt sedentari, nu desfășoara activități în aer liber și sunt dependenți de tehnologie – după cum precizează profesoara Paraschiva Fărcaş.

În Portugalia elevii și cadrele didactice au participat la un work-shop în restaurantul liceului portughez, având ocazia să învețe rețete tradiționale, modul în care trebuie asociate diferitele alimente pentru a asigura necesarul zilnic de calorii printr-o alimentație variată.

Din program nu au lipsit activitățile sportive, prilej de socializare pentru elevii și cadrele didactice participante. În cadrul întâlnirilor de lucru, cadrele didactice au evaluat activitățile derulate la nivel local și în cadul reuniunilor și au stabilit sarcinile fiecărui partener pentru ultima etapă a proiectului ce se va desfășura în perioada 9-13 mai 2015 în Suedia.

Pe parcursul reuniunii participanții au vizitat Lisabona, Obidos și Nazare.

Proiectul multilateral Comenius „Mens Sana in Corpore Sano – Lets Find the Balance” se derulează în perioada 2013-2015 și își propune să identifice problemele cu care tinerii de astăzi se confruntă și să găsească soluții pentru a pune în practică celebrul dicton latin în societatea contemporană. Sunt vizate toate aspectele unei vieți sănătoase: activitate fizică, alimentație, gândire pozitivă, igienă etc.

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 martie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...